Política 12/04/2019

Crítics d'EUiA creen un comitè de coordinació per forçar la sortida de Nuet

La direcció recorda que té la majoria i que el canvi es farà després del cicle electoral

Ara
2 min
Joan Josep Nuet a les portes del Tribunal Suprem

BarcelonaMembres crítics d'EUiA han creat un comitè de coordinació que vol pressionar perquè Joan Josep Nuet, coordinador general de la formació i número 4 d'ERC-Sobiranistes a les eleccions generals, surti de l'organització. Els membres d'aquest nou comitè es queixen que al consell nacional del 30 de març es van vulnerar els seus drets quan no se'ls va permetre incloure la proposta de revocació de Nuet. Tot i que Nuet continua sent el coordinador de la formació, ja va anunciar que deixarà el càrrec abans de l'assemblea, encara sense data, que es convocarà després de les eleccions generals, les municipals i les europees.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la direcció d'EUiA recorden que, un cop s'hagi acabat el cicle electoral immediat, hi haurà un nou consell nacional per valorar els resultats a les eleccions, que serà el que rellevarà Nuet del càrrec. Ara bé, recorden que el nou coordinador i la nova direcció s'escollirà en funció de les majories existents. No serà fins a l'assemblea general, prevista per després de les eleccions catalanes –que encara no estan convocades–, quan EUiA decidirà si es repensa o no el projecte dels comuns.

El comitè de coordinació, aprovat aquest dijous pels crítics, està format per Toni Salado (portaveu, responsable de política institucional i programa d'EUiA), Núria Lozano (responsable de món del treball d'EUiA i de relacions amb IU, candidata número 9 a les generals per En Comú - Podem i membre de l'executiva de Catalunya en Comú), Joan Mena (diputat d'En Comú - Podem i candidat número 5), Lola Castro (coordinadora EUiA Esplugues i candidata número 20 a les generals), Fèlix Alonso (coordinador EUiA Camp de Tarragona, alcalde d'Altafulla i diputat al Congrés), Ana González (portaveu del grup municipal Canviem l'Hospitalet i candidata de L'Hospitalet en Comú), Edu Navarro (regidor de Sabadell per Unitat pel Canvi), Anna Flores (regidora d'Hisenda d'Olesa de Montserrat pel Bloc Olesà), José Montero (alcalde de Montornès i candidat de Montornès en Comú), Cristina Simó (candidata de Sils en Comú), i Antonio Polo (tinent d'alcalde de Lliçà d'Amunt i candidat de Lliçà en Comú - Podem).

Els membres del comitè de coordinació han denunciat que el 4 d'abril van demanar un consell nacional extraordinari en el qual volien tornar a plantejar la revocació de Nuet, però que encara no han rebut resposta. A més, afegeixen que l'àrea d'organització d'EUiA va reaccionar a les seves propostes donant de baixa diversos membres del consell nacional "de manera antiestàtuaria", una mesura que asseguren que és "una clara represàlia política per la seva posició el 30 de març". Remarquen que han denunciat aquest fet a la comissió de garanties d'EUiA.

Segons fonts de la direcció, en canvi, les baixes es van produir seguint els estatuts, que preveuen prescindir de persones que faci dos anys que no participen en les reunions del consell nacional. A més, recorden que aquestes persones poden ser substituïdes per altres del seu mateix corrent crític i, per tant, diuen que no s'alteren les majories.

Entre els acords adoptats pel comitè s'estableix que es treballarà per defensar els drets dels consellers del consell nacional, que consideren que van ser vulnerats el 30 de març.

stats