Política 10/02/2016

Crítiques a Jorge Fernández Díaz per dir que ETA espera amb candeletes un pacte PSOE-Podem

PSOE, Podem, Ciutadans i ERC carreguen contra el ministre, que veu una "agenda oculta" en les negociacions

Ara
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE

BarcelonaL'últim estirabot del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, portarà cua. L'oposició ja s'ha llançat a criticar el ministre per assegurar aquest dimarts a la nit a la Cope que ETA "espera amb candeletes" un govern format per PSOE i Podem a Espanya. Segons va dir, hi ha una "agenda oculta" en les negociacions per formar govern, ja que "el PNB no dóna el seu suport gratis a ningú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules del ministre han fet que li ploguin crítiques. El diputat del PSOE i portaveu a la comissió d'Interior, Antonio Trevín, ha avisat el ministre que declaracions d'aquesta mena "no són bones ni per a la seguretat ni per a lluita contra el terrorisme", i ha retret a Fernández Díaz que estigui més preocupat per la seguretat del PP que per la dels espanyols. Més contundent ha estat Rafael Mayoral, de Podem, que ha titllat d'"absolutament impresentables" les declaracions del ministre. També el número dos de Podem, Íñigo Errejón, ha avisat Fernández Díaz que hi ha "coses amb les quals no s'ha de jugar".

També des de Ciutadans, Miguel Gutiérrez ha criticat que Fernández Díaz vinculi ETA amb les negociacions per formar un nou govern, argumentat que ETA "no té res a veure" amb les negociacions per formar govern. Amb ironia ha respost el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha restat valor a les paraules del ministre: "Medita al Valle de los Caídos i té un àngel de la guàrdia que es diu Marcelo que l'ajuda a aparcar. Amb això està tot dit".

stats