Política 08/05/2018

Cs fracassa en l'intent de condecorar els policies de l'1-O per la lluita partidista amb el PP

Consideren que van ser víctimes d'"assetjaments" i que van actuar amb "professionalitat"

Ara
2 min
Dos policies nacionals redueixen un noi que oferia resistencia pacífica davant l'escola Joan Bruguera

MadridCiutadans ha demanat aquest dimarts al Congrés que es reconegui amb la Creu al Mèrit amb Distintiu Blanc els policies nacionals i guàrdies civils que van formar part de la batejada com a Operació Copèrnic –que es va desenvolupar a Catalunya per intentar aturar el referèndum de l'1 d'octubre– i que van exercir la violència policial. El partit, però, no se n'ha sortit, perquè el PP, que estava d'acord en el fons, s'ha negat a votar amb el partit taronja per evitar que es pengessin ells la medalla, segons han reconegut en el debat parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La iniciativa de Ciutadans no fa referència a la violència policial i arriba després que la policia alemanya es negués a donar els noms dels agents que van detenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Una petició del govern espanyol, que tenia intenció de condecorar-los. Després de reprimir l'1-O, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ja van ser premiades amb l'equiparació salarial amb els cossos autonòmics.

La formació taronja defensarà en la comissió d'interior de la cambra baixa una proposició no de llei, registrada el novembre passat, en la qual planteja que es concedeixin aquestes distincions a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional "com a reconeixement de la professionalitat i bon fer" dels seus agents "davant la insostenible situació política i social" que, segons ells, es va viure a Catalunya abans i després de l'1-O.

Els d'Albert Rivera mantenen que els efectius que van integrar la Operació Copèrnic van ser objecte d'"assetjaments, intimidacions, rebutjos, desallotjaments dels hotels" on s'estaven "i un llarg etcètera de situacions d'assetjament", a les quals, "van respondre amb una gran professionalitat i bon fer, per sobre del que era exigible davant de situacions de tanta tensió".

stats