Política 26/08/2019

Cs tornarà a faltar als actes oficials de la Diada i valora programar esdeveniments alternatius

La formació carrega contra SCC per "abraçar" les tesis socialistes i els demana rectificar

Ara / Europa Press
2 min
Cs tornarà a faltar als actes oficials de la Diada i valora si organitzar esdeveniments alternatius

BarcelonaUn any més, el partit líder de l'oposició faltarà als actes oficials de l'Onze de Setembre convocats pel Govern. Així ho ha ratificat el president del grup parlamentari de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, que, tot i confirmar l'absència de la seva formació a la Diada, ha indicat que estan valorant programar "actes reivindicatius per a aquella meitat de Catalunya que vol constatar que l'Onze de Setembre no és la Diada de tots perquè és la Diada del nacionalisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder de Cs a la cambra ha lamentat que l'executiu del president Quim Torra estigui "segrestat pel nacionalisme" i ha recordat que des del partit aposten per traslladar la festa nacional al 23 d'abril, per Sant Jordi.

"A Catalunya no serveixen els 'manifestòmetres'", ha retret Carrizosa, que ha reiterat que el que serveixen són "les urnes i el constitucionalisme". Un constitucionalisme, ha considerat, que "després d'aquell cop d'octubre [en referència al referèndum de l'1-O], va alçar-se amb el triomf de Ciutadans a les eleccions del 21-D".

Precisament sobre el referèndum de l'octubre del 2017, el líder de Cs al Parlament ha assegurat que el partit acatarà la sentència que sorgeixi les pròximes setmanes del Tribunal Suprem, cosa que, ha etzibat, "no fa el separatisme".

Crítiques a Societat Civil Catalana

"Temo que Societat Civil Catalana està abraçant les tesis del socialisme a Catalunya", ha dit Carrizosa en una entrevista a Europa Press, des d'on també ha reflexionat que tem que l'entitat "miri de no ser incòmoda a les tesis de [Pedro] Sánchez", en relació a les últimes declaracions del nou president, Fernando Sánchez Costa.

En aquesta línia, el president de la formació taronja a Catalunya ha instat SCC a rectificar i ha advertit que l'associació hauria de servir per mobilitzar els catalans contraris a la independència i no per "prendre partit en la confrontació política per unes formacions constitucionalistes o per altres", un posicionament que, a parer seu, sí que està duent a terme. És per això que des de Cs consideren que Societat Civil hauria d'actuar com a contrapès del "nacionalisme català", que, ha insistit, "ha fet un treball ímprobe durant dècades per col·locar els seus satèl·lits" a col·legis professionals, corporacions públiques o sindicats.

"No hi ha una mobilització contra la hipermobilització del nacionalisme a la societat. És una assignatura pendent a la societat catalana i, per això, crec que s'ha de fer molta feina per a una associació que es diu SCC", ha apuntat.

stats