Política 18/12/2012

Rivera exigeix un Govern estable perquè Catalunya "no es pot permetre noves eleccions en un any i mig"

Albert Rivera trasllada a la presidenta del Parlament la seva intenció de votar en contra de la investidura de Mas, però ofereix mà estesa en mesures de reactivació econòmica i regeneració política

Acn
2 min
Rivera i De Gispert, en un moment de la reunió que han mantingut / ACN

BarcelonaEl president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, s'ha mostrat partidari que el futur Govern es formi "com més aviat millor", però ha exigit que el nou executiu tingui darrere un pacte que li doni estabilitat. Segons ha dit, CiU i ERC no poden encetar la legislatura i fer possible la investidura d'Artur Mas amb la "irresponsabilitat" de no tenir un full de ruta compartit que sustenti un Govern estable. I és que, segons Rivera, Catalunya no es pot permetre celebrar unes noves eleccions en només un any i mig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de C's ha traslladat a la presidenta del Parlament que votaran en contra de la investidura de Mas. Ho fan, ha argumentat, perquè consideren que és el responsable de "l'error" de convocar eleccions anticipades. No obstant això, ha ofert mà estesa en mesures de reactivació econòmica i regeneració política. Núria de Gispert i Albert Rivera han mantingut aquest dimarts una reunió en el marc de la ronda de trobades de la presidenta del Parlament amb la totalitat de forces amb representació parlamentària.

Rivera ha insistit a demanar a la federació nacionalista que presenti un candidat alternatiu a Mas. El líder de C's ha assegurat que l'actual president en funcions no és capaç d'aconseguir el suport d'altres forces polítiques i avoca CiU a només poder pactar l'executiu amb ERC.

Rivera ha exigit a CiU i ERC que el més important no és el que passa al debat d'investidura, sinó que comparteixin un full de ruta que doni estabilitat al Govern. A més, ha demanat a les dues forces que, en cas d'arribar a un acord, expliquin totes les condicions. I és que, segons Rivera, Catalunya no es pot permetre que s'hagin de tornar a convocar eleccions d'aquí a un any i mig, tal com va dir Mas durant la campanya que podria passar. Això seria una font d'inestabilitat política i econòmica tant per a Catalunya com per a l'Estat.

stats