Cs creu que el Govern prepara el "cop digital" amb la creació de la nova identificació ciutadana online

La formació taonja exigeix que es retiri l'Identicat i demana la compareixença al Parlament de Puigneró i els directors del CTTI i el Cesicat

El president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha exigit aquest divendres al Govern que retiri el projecte d'identitat digital per facilitar els tràmits amb l'administració, l'Identicat. Per al portaveu del partit taronja, la creació d'una identitat digital oficial catalana és la preparació del "cop digital". És per això que ha demanat la compareixença del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, a la cambra com a responsable de l'Identicat, i també la dels directors generals del CTTI, Joan Angulo, i del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat), Oriol Torruella. 

En el mateix sentit, Carrizosa ha insistit que el projecte implica una "duplicitat" per als que tenen "el DNI electrònic", i ha advertit que es tracta "d'un primer pas que fa l'administració catalana per tornar-ho a fer, per repetir el cop". Fa sis dies que es va fer públic l'inici del procés cap a la creació d'aquesta identitat digital catalana oficial. El pas següent és l'obertura d'un procés de licitació perquè les empreses interessades proposin una solució tècnica per dur-la a terme.

El Govern engegarà la identitat digital catalana el 2020

El líder parlamentari de Cs ha fet aquestes declaracions davant del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). Carrizosa ha lamentat que el CTTI "s'hagi emportat 508 milions d'euros aquest passat exercici". "Tot el que es gestiona amb aquests diners és absolutament opac", ha lamentat el portaveu, que ha apuntat a les "intencions obscures" del Govern mitjançant aquest òrgan, "centre neuràlgic del Procés". "Els responsables del CTTI i del Cesicat estan processats al jutjat d'instrucció 13", ha avisat: "Són els que preparen el cop digital". Així, el diputat espera que tant ells com el conseller Puigneró expliquin "en què s'inverteixen els diners" que van a parar a aquests dos centres. 

D'altra banda, Carrizosa s'ha preguntat si el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "no vol tenir una reunió d'estat amb Albert Rivera per estudiar les mesures que s'han de prendre davant una administració catalana que es confessa en franca rebel·lió", i l'ha instat a respondre a la carta que el president de Cs li va enviar per reclamar-li una trobada per debatre l'aplicació del 155 a Catalunya.