Política 30/07/2014

C's demana a Mas que "comenci a governar o que se'n vagi i convoqui eleccions"

Albert Rivera qualifica la reunió Mas-Rajoy de "teatre" i assegura que "no ha servit per a res"

Ara
1 min

BarcelonaEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha declarat que la reunió entre Mas i Rajoy ha sigut "tot un teatre" i "no ha servit per a res". Ha reconegut que li ha sorprès la presentació de Mas del document de 23 propostes, de les quals ha dit que "en dos anys de govern no n'havia parlat", i ha assegurat que tot plegat és "una manera de no parlar del tema Pujol". "Aquests 23 punts –ha declarat– ni els coneixem ni s'ha prioritzat en tot el que porta al govern de la Generalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha demanat a Mas, que ha qualificat de "cadàver polític", que "començi a governar o que se'n vagi i convoqui eleccions". Ha emplaçat al president a que el pròxim ple al Parlament de setembre parli dels "temes que interessen als catalans", com l'economia, la lluita contra la corrupció (que ha explicat que CIU "més que lluitar-hi, hi treballa”) o el finançament autonòmic. "Que deixi de confrontar els ciutadans i dividir-los". I ha afirmat: "L'estelada taparà la corrupció de CiU".

Rivera ha explicat que "l'únic pla B al referèndum és un avançament d'eleccions". Perquè els catalans puguin triar un govern "net, democràtic, i que els representi a tots; és l'única forma democràtica de governar". I ha afegit: "Senyor Mas, deixi de mirar les enquestes i convoqui eleccions, perquè és l'únic amb la capacitat per fer-ho".

Per últim, el líder de Ciutadans també ha parlat sobre el president espanyol, Mariano Rajoy, del qui ha dit que "és inadmisible que un cap d'estat no doni la cara als mitjans de comunicació, i sobretot en un tema tan important com és la divisió d'Espanya".

stats