Política 11/09/2016

C's i el PP reclamen una Diada "de tots" davant "la irresponsabilitat" de Puigdemont

Ciutadans organitza una paella amb mig miler de militants a Premià de Mar, i els populars una ofrena al monument de Josep Tarradellas

Montse Riart
2 min
Inés Arrimadas durant la paella organitzada per C's a Premià de Mar per la Diada

BarcelonaCiutadans i el Partit Popular han reivindicat una diada "per a tots" davant la "irresponsabilitat" de Puigdemont amb dos actes de format diferent i deslligats de l'acte institucional de la Diada, que troben que s'ha polititzat. C's ha optat per organitzar una paella popular amb 600 militants, segons l'organització, a Premià de Mar, i els populars han fet una ofrena floral davant del monument de Josep Tarradellas a Barcelona, amb un centenar de persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de Premià, la líder de C's, Inés Arrimadas, ha assegurat que la Diada hauria de ser "un dia per a tots els catalans, un dia que tots poguessin celebrar junts independentment de com se sentin" i ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, d'"alimentar la confrontació", assistint a la manifestació independentista de la tarda. "Ni tan sols Artur Mas s'hi va atrevir, és clar que necessitem uns altres interlocutors", ha sentenciat.

Arrimadas també ha llançat un missatge a Podem, a qui anima a reflexionar sobre la seva participació a la manifestació independentista, "al costat de Puigdemont i del govern que més retallades ha fet de la història de la democràcia". També ha criticat les paraules del ministre d'Exteriors, José Manuel García Margallo, i ha demanat al PP "deixar l'immobilisme".

Segons l'organització, 600 persones han participat a la paella popular de C's a Premià de Mar

Segons l'organització, 600 militants han participat en la paella popular, a la plaça de Can Fitó de Premià de Mar, on han dominat les senyeres, les gorres i els ventalls taronges, per fer front a la calor del migdia.

Acusen Puigdemont de "desconnectar el Govern" dels ciutadans

Tant Arrimadas com el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, han carregat contra el president Carles Puigdemont, a qui qualifiquen d'"irresponsable" per acudir a la manifestació de la tarda. Els líders dels dos partits han acusat Puigdemont de "desconnectar el Govern" de les preocupacions dels ciutadans.

El líder dels populars ha assegurat que el president està dividint els catalans "entre bons i dolents" i ha demanat "idees clares" als partits "davant del radicalisme de l'independentisme".

El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, a l'acte dels populars per la Diada a Barcelona

El PP ha optat enguany per realitzar una ofrena floral al monument de Josep Tarradellas de Barcelona, a l'avinguda homònima, amb un centenar de simpatitzants. Al final han enlairat globus blancs on han escrit els seus desitjos per a Catalunya. Albiol ha demanat "respecte i llibertat".

stats