Cs vol que el Parlament insti el Govern a renunciar a implementar una DUI i les lleis de desconnexió

La formació reclamarà a l'executiu català amb una moció que respecti la sobirania espanyola

El Parlament de Catalunya debatrà el pròxim ple una moció que insta el Govern a "renunciar a implementar" la declaració unilateral d'independència (DUI) i les anomenades lleis de desconnexió. El grup parlamentari de Cs ha presentat una iniciativa parlamentària que vol que el Govern es comprometi a "complir" i "fer complir" la Constitució i l'Estatut, i que respecti que la "sobirania espanyola correspon al conjunt del poble espanyol i no en una fracció d'aquest".

En un altre punt, la moció recorda a l'executiu que les institucions han de "respectar les lleis i les resolucions judicials" i renunciar a incomplir-les. Reclama que es "rectifiqui" la política "d'exclusió" caps als ciutadans que no comparteixen la ideologia del Govern així com la "discriminació sistemàtica" per la llengua castellana. La mateixa moció defensa condemnar els "intolerables" i "injustificables actes de violència i odi contra ciutadans, càrrecs electes i autoritats" que grups "extremistes" van protagonitzar durant la jornada de constitució dels ajuntaments el 15 de juny. 

La formació reclama que l'administració catalana assumeixi que els espais i edificis públics han de respectar la més "estricta neutralitat política" i que la conselleria de Justícia cessi l'aplicació injustificada de "tractes a favor" a interns de centres penitenciaris. També demana deixar d'utilitzar els termes exiliats i presos polítics. 

Més continguts de