Política 12/12/2016

C's retreu a Puigdemont que faci cimeres per parlar de "separació" i no abordi la reforma del finançament

Fernando De Páramo: "Catalunya no necessita un Brexit, sinó canvis valents"

Núria Orriols
2 min
El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo

BarcelonaLa convocatòria de la cimera del referèndum segueix portant cua. Aquest dilluns, el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha carregat contra el president, Carles Puigdemont, per "perdre el temps" en trobades per a la "separació" i no per al diàleg i l'entesa. "Quants fracassos més són necessaris?", s'ha preguntat el de Ciutadans, que ha implorat al cap de l'executiu que deixi de parlar de referèndums que acabaran, segons ell, com un altre 9-N. Una votació que, d'acord amb De Páramo, el mateix independentisme ha titllat de "fracàs".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ciutadans ha tornat a defensar que el president participi a la conferència de presidents autonòmics que Mariano Rajoy ha de convocar a principis de l'any que ve. "Menys cimeres per parlar de separació i més reunions per parlar de finançament", ha dit De Páramo en al·lusió a la voluntat de Puigdemont ja anunciada de no assistir a aquesta trobada per parlar sobre la reforma de finançament de les autonomies.

"Catalunya no necessita un Brexit ni un referèndum de separació, sinó reformes valentes", ha afirmat en roda de premsa a la seu del partit a Barcelona.

De Páramo aprofita per criticar el PP

Després que la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, hagi dit en una entrevista a la Cope que de la cimera del referèndum en pot sortir una reflexió per no repetir un 9-N, De Páramo ha aprofitat per contradir-la i, de passada, criticar el PP de Xavier García Albiol. "De la cimera no en sortirà res", ha sentenciat el dirigent de Ciutadans, i ha abonat la tensió existent entre els dos partits constitucionalistes al Parlament. "Fa molt temps que el PP va abandonar els catalans, són la penúltima força al Parlament", ha dit.

De Páramo ha defensat el diàleg que ara impulsa el govern d'Espanya, però ha posat de manifest també la necessitat de fer reformes. En aquest punt, ha erigit Ciutadans com la formació necessària per garantir-les a Catalunya, com a partit de l'oposició, i a Espanya, com a puntal del govern de Rajoy. "Sort que hi ha C's per defensar la regeneració política", ha conclòs.

stats