Política 02/07/2019

Cs censura que "persones fugides de la justícia puguin ocupar un escó i cobrar un sou públic"

El PSC diferencia el cas de Puigdemont i Comín del de Junqueras, mentre que els comuns parlen de "vulneració" dels drets polítics de la ciutadania

A.m.
2 min
Els diputats Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, aquest matí al Parlament

BarcelonaLa constitució del Parlament Europeu (sense Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras) ha marcat l'agenda d'aquest dimarts també al Parlament, en què la diputada de Ciutadans, Lorena Roldán, ha censurat que "persones fugides de la justícia puguin ocupar un escó cobrant un sou públic". En el mateix sentit, Roldán ha reivindicat que "ningú compra els mantres del separatisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roldán ha considerat "intolerable i una autèntica vergonya" que "aquests senyors es dediquin a parlar malament d'Espanya i després vagin a les seves institucions i a representar-la a les institucions europees". Quan li han preguntat sobre si considera que una cambra legislativa no és precisament un espai per al debat i la crítica, Roldán ha insistit en considerar, tot i això, "incongruent" que persones que "parlen d'opressió i diuen que la justícia és franquista després pretenguin anar a les institucions en representació d'Espanya".

L'opinió de la socialista Alicia Romero ha estat més matisada. Romero ha diferenciat els casos de Puigdemont i Comín del de Junqueras: "Evidentment, si Puigdemont i Comín no han pogut anar a Madrid a recollir la seva acta per formar part del Parlament Europeu, això ha fet inevitable el que ha acabat succeint", ha recalcat. En canvi, ha admès que Junqueras és un "cas diferent: el Suprem ha demanat el seu parer a Luxemburg sobre la qüestió, i respectem el que diu la justícia".

Al seu torn, la portaveu d'En Comú Podem al Parlament, Susanna Segovia, ha denunciat que s’estan vulnerant els drets de Puigdemont i Comín com a representants polítics: "Si van tenir el dret de presentar-se a les llistes i concórrer a unes eleccions, haurien de poder exercir", ha assegurat. En aquest mateix sentit, la diputada ha considerat que, per extensió, també s'estan vulnerant "els drets de les persones que els van votar".

stats