Política 29/05/2016

C's centrarà la campanya a criticar "el canvi a pitjor" de Podem

Sánchez rebutja la gran coalició i només s'estalvia les crítiques a Rivera

Dani Sánchez Ugart
2 min
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, durant el consell general de la formació celebrat aquest dissabte a Barcelona

MadridCiutadans ha definit aquest diumenge les línies centrals de la seva campanya de cara a les eleccions del 26 de juny, que començarà en menys de dues setmanes. Amb el lema del "canvi a millor", la formació d'Albert Rivera ha plantejat una campanya en què repartirà retrets sobretot a Podem, "els del canvi a pitjor", els quals acusa de "voler destrossar el tren que és Espanya en lloc de pujar-hi i liderar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La campanya centrada en Podem de Rivera contrasta amb la de les anteriors eleccions, del 20 de desembre. Aleshores, el líder de C's, que debutava en unes eleccions generals espanyoles, va centrar-se a situar el seu partit com a alternativa de govern a PSOE i PP. Els resultats, pitjors dels previstos a les enquestes, i el paper del partit com a aliat del PSOE en la curta legislatura han contribuït a modificar aquest paper.

Rivera ha afirmat en l'acte de presentació de la precampanya, a València, que els de Pablo Iglesias representen l'Espanya del "cabreig" i els ha acusat de bloquejar la formació de govern perquè "la cadira pesa més que Espanya".

"No hi pot haver noves eleccions. Per això proposo que si no som capaços d'arribar a un acord de govern siguem capaços de no demanar cadires", ha dit el candidat. "Jo vull governar Espanya, però els demano que no demanem cadires", ha reblat, perquè el problema del no-acord han estat "les cadires i l'ego".

El líder de la formació taronja ha criticat les propostes econòmiques de la fundació lila, perquè, segons ell, "busca vots a canvi de dolor", perquè explica "mentides a la gent". Per això els ha qualificat de "venedors de fum" i ha proposat que en aquesta campanya "plantem cara als extremistes".

Rivera també s'ha dedicat a criticar la "mandra" de l'actual president espanyol, Mariano Rajoy, per la seva inacció. "Així no s'arregla el món ni Espanya. Tots els canvis han arribat amb gent valenta", ha dit. "Un [Rajoy] va dir que no al rei i l'altre va dinamitar tots els acords, perquè només vol cadires", ha afirmat el candidat liberal.

El "'sí' al canvi" de Sánchez

La campanya de Rivera entronca amb la del PSOE, aliat durant la legislatura. El "canvi a millor" de Ciutadans i el "'sí' al canvi" dels socialistes semblen compatibles si cal jutjar-los per les paraules dels líders dels dos partits, que només s'estalvien les crítiques l'un per l'altre en els seus mítings.

Aquest diumenge, el candidat socialista, Pedro Sánchez, ha participat en un míting a Palma i ha insistit a carregar contra Rajoy i Iglesias. El líder del PSOE ha tornat a rebutjar la gran coalició i ha afirmat que els únics que fan una gran coalició són els populars i els de Podem, que han bloquejat el canvi.

stats