Política 03/09/2019

El PSOE, Més Madrid i Podem impulsen una comissió d'investigació sobre Avalmadrid i reben el suport de Cs

Aguado (Cs): "Anirem fins al final amb Avalmadrid. No tolerarem que hi hagi corrupció al govern"

Ara
2 min
El PSOE, Més Madrid i Podem impulsen una comissió d'investigació sobre Avalmadrid i reben el suport de Cs

BarcelonaQuan ni tan sols es compleixen els trenta dies des que l'Assemblea de Madrid va investir la candidata popular, Isabel Díaz Ayuso, com a presidenta de la Comunitat, la cambra regional celebrarà una comissió d'investigació sobre Avalmadrid, l'empresa subvencionada que va concedir un préstec al pare de la líder popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres no tolerarem que hi hagi corrupció al govern regional", ha expressat, contundent, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, de Ciutadans. Així, després que aquest dimarts el PSOE, Més Madrid i Unides Podem-Esquerra Unida Madrid en Peu hagin registrat una petició per a la creació d'una comissió d'investigació sobre Avalmadrid i la seva relació amb Díaz Ayuso, els seus socis de govern, la formació taronja, han anunciat que donarien suport a la iniciativa.

"Hem estudiat l'escrit que ens han enviat els grups parlamentaris i hi donarem suport", ha manifestat el portaveu adjunt del partit a la regió, César Zafra, que ha indicat que cal investigar "el que ha passat" amb la societat perquè "no pot haver-hi el més mínim dubte ni sospita de qualsevol tipus d'irregularitat".

En aquest sentit, Zafra ha advertit que "s'ha de ser rigorós" en la investigació i treballar per esbrinar qui haurà de donar explicacions finalment. Tot i això, des de la formació taronja han matisat que "no els tremolarà el pols" a l'hora de cridar ningú a declarar. "Qui la fa, l'ha de pagar", ha insistit el portaveu, que ha recordat que la legislatura passada "molts expresidents" van haver de donar explicacions davant la cambra regional.

Esbrinar la relació d'Ayuso i Avalmadrid

El portaveu del PSOE a l'Assemblea madrilenya, Ángel Gabilondo, ha sigut l'instigador de la comissió d'investigació i qui ha animat les dues formacions, Més Madrid i Unides Podem, a presentar la iniciativa. Han sigut les informacions de les últimes setmanes en què s'apuntaven suposats tractes de favor de l'empresa Avalmadrid a la família de la dirigent autonòmica les que han aixecat les sospites dels socialistes.

Segons sembla, l'entitat hauria atorgat un préstec al pare de la presidenta madrilenya, que abans de morir va deixar en herència als seus dos fills, Isabel i Tomás, l'empresa Sismédica S.L. Una societat que, tal com va informar Infolibre fa escassament un mes, acumularia un deute amb l'Ajuntament de Madrid entre el 2012 i el 2017 per no haver pagat l'IBI d'un immoble propietat de l'empresa.

Davant d'aquesta conjuntura, les tres formacions (PSOE, MM i UP) van mostrar-se a favor d'impulsar la comissió i, des de la formació encapçalada per Íñigo Errejón van assegurar a Europa Press que més enllà de les operacions en què pugui estar implicada Ayuso, "són moltes altres les operacions d'aquesta entitat que donen indicis de tractes de favor i d'administració deslleial per part de diversos directius de l'empresa".

stats