Política 15/06/2018

Cs veu "molt greu" la denúncia de Torrent i investigarà si s'ha comès malversació de fons públics

Els comuns rebutgen el "sainet de declaracions" entre Llarena i el ministre Marlaska

Ot Serra
2 min
El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, ahir al Parlament.

BarcelonaLa denúncia que Roger Torrent ha presentat contra el jutge Pablo Llarena i tres magistrats més del Tribunal Suprem ha indignat part de l'oposició al Parlament. El diputat de Cs Fernando de Páramo ha titllat de "fanàtic independentista" el president de la cambra catalana i ha considerat "molt greu" que utilitzi el Parlament "de tots els catalans" per fer "ingerència política" en la justícia. "No en el nostre nom", ha reivindicat De Páramo en roda de premsa, on ha assegurat que el seu partit investigarà si s'ha comès malversació de fons públics presentant aquesta denúncia, cosa que seria "doblement greu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC ja ha fet arribar a Roger Torrent el seu desacord per haver presentat aquesta denúncia. El primer secretari socialista, Miquel Iceta, ha enviat una carta al president del Parlament en què li retreu que hagi presentat aquesta denúncia en nom de tota la cambra catalana, tot i que hi va haver grups parlamentaris que s'hi van oposar. "L'hauria de presentar el diputat afectat o el seu grup parlamentari", ha criticat Iceta.

A més, el líder socialista també recorda que no s'ha utilitzat "cap informe jurídic dels serveis de la cambra" sobre la viabilitat de presentar aquesta denúncia que "fonamenti" la decisió de fer-ho i també retreu a Torrent que no s'hagi fet saber a la resta de membres de la mesa. Per tot plegat, Iceta li demana que "reconsideri la decisió" i no presenti la denúncia sense que s'hagi resolt el "recurs de reposició" que Ciutadans va presentar.

Per la seva banda, Catalunya en Comú - Podem ha vist "correcte" que Torrent "defensi els drets dels diputats", però el diputat David Cid ha apuntat que la "prioritat és trobar solucions" per a l'acostament dels presos. "No té cap sentit que estiguin a Madrid", ha asseverat. En aquest sentit, ha reclamat al govern espanyol i la justícia que abandonin el "sainet de declaracions i contradeclaracions" i ha instat Pedro Sánchez que "compleixi la llei" i doni una ordre a Institucions Penitenciàries perquè els presos tornin a Catalunya.

Cs no vol "monedes de canvi"

El dirigent de Cs no s'ha volgut posicionar sobre si s'hauria de procedir a l'acostament dels presos a Catalunya i ha deixat aquesta decisió en mans del govern de Pedro Sánchez. De Páramo, però, ha assegurat que en cap cas aquesta possibilitat ha de ser una "moneda de canvi" entre la Moncloa i la Generalitat i s'ha queixat que el president del govern espanyol hagi posat una "catifa vermella" perquè l'executiu català reobri les delegacions a l'exterior. "Sánchez és el 'xollo' dels separatistes", ha criticat De Páramo.

stats