Política 19/11/2018

Cs demana explicacions a Casado pels missatges de Cosidó sobre el repartiment del CGPJ

Arrimadas assegura que el PP es quedarà "en l'intent de controlar els jutges"

Sònia Trujillo Morera
1 min
La portaveu de Cs, Inés Arrimadas, en un acte aquest diumenge a Cadis

MadridLa portaveu de Cs, Inés Arrimadas, ha demanat explicacions aquest dilluns al líder del Partit Popular, Pablo Casado, arran de les informacions avançades per 'El Español' sobre els missatges del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, en relació al repartiment del Consell General del Poder Judicial. Arrimadas, en roda de premsa posterior al comitè executiu del partit, ha asseverat que els missatges de Cosidó denoten un fet "molt greu" perquè "es parla d'intentar controlar la justícia d'aquest país", i ha acusat el PP d'intentar "controlar" la sala segona, que és la que jutja els casos de corrupció i els polítics, i que jutjarà les "seves sentències de corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ràpidament, la portaveu ha matisat que "no ho aconseguiran" perquè, al seu parer, aquí els jutges són "molt bons professionals", i ha demanat a Casado que doni "explicacions" perquè aquestes informacions "afecten tot el partit popular".

Cosidó va enviar un 'whatsapp' als senadors populars per respondre a les crítiques que aquest pacte havia suscitat tant en l'opinió pública com en cercles del mateix partit. El portaveu popular al Senat va qualificar d'"esperançador", segons avança 'El Español', el repartiment del Consell General del Poder Judicial, perquè, "amb la negociació, el PP té 9 vocals més el president (10) i el PSOE en té 11".

La portaveu ha carregat també contra Podem i ha acusat la formació lila de participar de la pinça a tres –juntament amb el PP i el PSOE– "contra la independència judicial" del país.

stats