Política 28/05/2015

C's bloqueja la negociació amb el PP a Madrid fins que Cifuentes aclareixi la imputació del seu número 7

El líder del partit a Madrid, Ignacio Aguado, deixa clar que els populars tenen ara l'oportunitat de demostrar amb "fets" si estan disposats a acceptar el pacte anticorrupció que els han plantejat

Europa Press
2 min
El candidat de C's a Madrid, Ignacio Aguado, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridEl líder de Ciutadans a Madrid, Ignacio Aguado, ha advertit aquest dijous que la negociació amb el PP queda "bloquejada" fins que la guanyadora de les eleccions autonòmiques, la candidata del PP, Cristina Cifuentes, aclareixi la imputació del seu número 7 en les llistes, Álvaro Ballarín. Així s'ha pronunciat Aguado després de conèixer la informació publicada als diaris 'El Mundo' i ABC, sobre Ballarín, el qual estaria imputat des del passat mes de gener per presumptes delictes de prevaricació, falsedat en document i desobediència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguado ha assenyalat que ara Cifuentes té l'oportunitat de demostrar amb "fets" si està disposada a acceptar el pacte anticorrupció de Ciutadans -el partit d'Albert Rivera ha deixat clar que no donarà suport a cap partit amb imputats a les listes-. "S'haurà de mullar i decidir què fa amb aquest senyor", ha asseverat, alhora que ha dit que "la pilota està a la seva teulada" i que "serà una bona notícia" si l'aparta.

De totes maneres, Aguado ha estat clar: l'assumpte de Ballarín "bloqueja automàticament qualsevol tipus de negociació amb el PP" fins que aquesta qüestió se solucioni. Per això, espera que Cifuentes faci "algun tipus de declaració" sobre aquesta qüestió perquè "d'una altra manera Ciutadans no s'asseuria a negociar sobre la investidura".

Sobre l'autonomia que tindrà Aguado per negociar, el candidat ha assenyalat que, "des del primer minut", Albert Rivera els ha donat "autonomia total per negociar aquests acords" i veure els punts d'unió de totes les forces polítiques. "El pes de negociació es portarà des de la Comunitat", ha insistit, i alhora ha dit que comptaran amb el suport de José Manuel Villegas, vicesecretari general de Ciutadans.

En aquest punt, ha explicat que dilluns tindrà la primera trobada amb Cristina Cifuentes, on parlaran de temes "tècnics" sobre el funcionament de l'Assemblea i que ja a mitja setmana, entraran a parlar sobre la investidura. També espera reunir-se amb la resta de caps de llista, Ángel Gabilondo, del PSOE; i José Manuel López, de Podem.

A l'hora de pactar, Ciutadans té clar que la seva intenció és anar aconseguint "pactes puntuals" amb la finalitat d'anar traient el programa de Ciutadans. El que vol el partit taronja és que d'aquí a quatre anys puguin mirar enrere i veure que les seves propostes han tirat endavant.

stats