Cs presenta una nova denúncia contra els llaços a la JEC i anuncia que exercirà accions penals contra Torra

Juan Carlos Girauta afirma que "la llibertat d'expressió exigeix neutralitat a l'espai públic"

El responsable de l'àrea constitucional de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, ha anunciat aquest dijous que el partit iniciarà accions penals contra el president Quim Torra per no haver retirat els llaços grocs i les pancartes en suport als presos malgrat el pronunciament de la Junta Electoral Central (JEC) que emplaçava el Govern a fer-ho.

Així ho ha explicat quan ha presentat un nou escrit del partit registrat a la JEC en què se sol·licita a l'òrgan que "requereixi a Interior, els Mossos d'Esquadra i el departament de Transparència (responsable dels processos electorals) que procedeixin a l'execució del mandat de la JEC". Al seu torn, també reclamen que requereixi a "les forces i els cossos de seguretat de l'Estat" que "ajudin en aquesta tasca" i que "donin trasllat a la fiscalia per si Torra hagués comès un delicte penal". Cs, al seu torn, també exercirà accions penals en els pròxims dies contra Torra. 

"La llibertat d'expressió exigeix neutralitat a l'espai públic", ha criticat Girauta. En l'escrit, Cs considera que l'incompliment del requeriment per part de Torra "està permetent una de les vulneracions més greus al caràcter democràtic, net, lliure i igualitari de les eleccions". 

Un grup de persones despenja el llaç groc de la façana de l'Ajuntament de Barcelona i també ho intenta a la Generalitat

Cs ha presentat aquest escrit després que aquesta matinada un grup d'encaputxats hagi tret el llaç groc de la façana de l'Ajuntament de Barcelona (tot i que ja l'han tornat a col·locar) i que ho hagi intentat també a l'edifici de la Generalitat. En el moment dels fets es va produir un estira-i-arronsa amb la policia, que els volia impedir que s'emportessin el llaç groc, i un agent de la Guàrdia Urbana ha caigut a terra.

Més continguts de