Política 05/10/2020

Cs renuncia a presentar candidat a la investidura tot i denunciar el "poc respecte" de Torrent al "joc parlamentari"

La formació titlla d'"ingents" els seus "esforços" per pactar una opció de consens amb la resta de l'oposició, malgrat que no s'ha arribat a constituir

A.m.
2 min
Carlos Carrizosa, cap de l'oposició

BarcelonaTot i considerar incorrecte l'informe dels lletrats i defensar que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria de presentar un candidat a la investidura encara que aquest no sumés prou suports (d'acord amb la llei de la presidència), Ciutadans ha renunciat a presentar el seu aspirant. La formació havia fet una crida al PP, el PSC i Catalunya en Comú - Podem per bastir una candidatura de consens, però les negociacions no han fructificat i finalment la formació ha donat per bona la data d'eleccions del 14 de febrer anunciada per Torrent, encara que lamenten el "poc respecte" que va mostrar "amb el joc parlamentari" en haver anunciat la data als mitjans, "sense consultar-ho als grups" i sense ni tan sols haver començat la ronda de contactes amb els partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat aquest migdia el diputat i nou secretari de comunicació de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, que considera que Cs ha "demostrat" que la seva "voluntat era desbloquejar la legislatura". "El senyor Torrent primer dona una data, després diu que no, fa filibusterisme parlamentari i endarrereix el funcionament normal de les coses", ha recalcat. Amb tot, ha dit: "Hem d'assumir que hi ha les majories parlamentàries que hi ha". Martín Blanco ha titllat d'"ingents" els "esforços" de Cs per "arribar a un acord amb partits constitucionalistes i trobar una fórmula per fer una investidura" i ha dit que no han arribat a bon port.

El diputat taronja s'ha expressat en el mateix sentit que el president del grup, Carlos Carrizosa, que dissabte passat va explicar que ha transmès a Torrent que la seva formació renuncia a presentar candidat. En una atenció als mitjans a l'Hospitalet, va acceptar la data electoral, ja que "desbloqueja" l'escenari polític, tal com va informar l'ACN. Carrizosa va dir, però, que Cs proposarà als altres partits una "fórmula" per no endarrerir les eleccions més enllà del 14 de febrer i que "desbloquegi de manera consensuada amb la resta de forces". Amb tot, no va donar cap detall sobre a quina fórmula es refereix. Martín Blanco tampoc ha concretat res a preguntes dels periodistes.

stats