Política 15/03/2014

C's assegura que "l'única sortida que té Artur Mas és convocar eleccions"

La formació deixa clar al Govern que el referèndum d'autodeterminació és "inviable" i recorda que Duran i Lleida "està advertint del mateix"

Acn
1 min

BarcelonaEl secretari general i portaveu de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha indicat aquest dissabte que "l'única sortida que té Artur Mas és convocar eleccions i deixar pas a un nou govern". Alonso ha fet aquestes declaracions després de les recents afirmacions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que va donar per fet que el govern espanyol impedirà el referèndum. Segons el portaveu de C's, la consulta és "absolutament inviable i no se celebrarà". Sobre l'informe del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, i les conseqüències de la possible separació de Catalunya de la resta de l'Estat, Alonso ha instat el govern espanyol a "donar informació veraç" en lloc de fer "informes per als ambaixadors".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A través d'un comunicat emès per C's, Matías Alonso ha convidat el govern espanyol a elaborar "informació contrastada sobre les conseqüències polítiques i econòmiques que podria tenir la deriva separatista empresa per Artur Mas i Oriol Junqueras". "Aquest és un exemple més de la mala política comunicativa del govern d'Espanya, que s'hauria d'haver enfrontat a aquest desafiament amb l'estat de dret molt abans que s'arribés a la situació actual", ha afegit el portaveu de C's.

Sobre la sol·licitud d'alguns grups parlamentaris que el ministre Margallo comparegui al Parlament per explicar l'informe, Alonso ha assegurat que "les explicacions que hagi de donar les ha de donar al Congrés, ja que el ministre forma part del govern d'Espanya, i el seu òrgan de control són les Corts Generals i no el Parlament de Catalunya".

stats