Política 04/08/2019

Cuixart: "L'èxit de la Diada és la millor avantsala a la resposta de la sentència del Suprem"

El president d'Òmnium Cultural fa una crida a la unitat en un article a 'El Punt Avui'

Acn
2 min
L'ANC i Òmnium convoquen concentracions pels tres mesos de presó de Sànchez i Cuixart

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest diumenge que la Diada sigui un "clam serè i nítid" de la voluntat democràtica del poble de Catalunya "d'esdevenir una nació lliure la món". En una carta que ha publicat aquest diumenge a 'El Punt Avui', considera que "l'èxit" de la mobilització de l'Onze de Setembre "és la millor avantsala a la resposta de la sentència del Tribunal Suprem". Així mateix, ha fet una crida a la unitat i ha demanat deixar de banda la crispació i apostar pel "respecte i la generositat". Les paraules de Cuixart arriben després de les desavinences que han sorgit dins de l'independentisme a l'entorn de la unitat estratègica i la distància que l'ANC ha volgut marcar amb els partits i els polítics de cara a la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amics i amigues, us demano que no alimenteu el retret", ha indicat Jordi Cuixart, que ha exigit "serenitat" perquè la Diada torni a mostrar al món la voluntat del poble de Catalunya. Ha recordat la importància de la mobilització d'enguany indicant que "l'èxit de la Diada és la millor avantsala a la resposta de la sentència del Tribunal Suprem". Amb tot, ha advertit que aquesta decisió "en cap cas serà la proclamació de cap derrota, sinó un pas més cap a la victòria".

Respecte a la sentència de l'1-O, Cuixart ha afirmat: "Per dura que pugui ser, tornarem a exercir cadascun dels drets que l'Estat condemni, inclòs el dret a l'autodeterminació, així com cadascun dels drets humans que les Nacions Unides exigeixen al Regne d'Espanya que siguin plenament respectats", ha remarcat. Per això, ha dit, "caldrà tota la determinació del món i també mantenir la coherència en tot moment".

En aquest sentit, ha considerat que "l'únic camí possible per assolir la llibertat d'aquest país és l'acció no-violenta, que és una lluita que demana tanta determinació com persistència en el temps". També ha apel·lat a la "desobediència civil" i ha dit que aquests són els principals instruments que la societat civil té "per desarmar l'Estat i pressionar els polítics per respectar la voluntat de la ciutadania". "Ens volen desanimats i rendits, crispats i enfadats entre nosaltres, així que cal recobrar l'empatia i el respecte entre tothom, la generositat i la diversitat com a riquesa, per enfortir precisament la lluita conjunta per l'ambició de futur que compartim", ha assegurat. Així mateix, ha valorat que "l'únic camí és fer-ho junts, des del compromís íntim de cadascú amb si mateix".

Ha demanat no perdre ni un segon "en els cants de sirena sobre indults o una reforma del Codi Penal per tipificar un delicte ara inexistent". "Res d'això no serà cap solució al contenciós polític que ens ha portat fins aquí", ha sentenciat.

stats