Política 31/10/2019

Cuixart demana al Govern i al Parlament que vehiculi una resposta a la sentència del Procés de manera "urgent"

Ho ha fet a través d'una carta que ha escrit des de la presó de Lledoners, on compleix nou anys de presó per sedició

Ara
2 min
Jordi Cuixart nega pactar amb la fiscalia: "Absolució o assumirem amb tota la dignitat la pena que ens caigui"

BarcelonaQuinze dies després que arrenquessin les protestes contra les condemnes del Tribunal Suprem als presos polítics catalans, Jordi Cuixart assegura que tant el Govern com el Parlament haurien de "vehicular una resposta" a la sentència i ho haurien de fer de manera "urgent". En una carta que ha escrit des de la presó de Lledoners, on compleix nou anys de presó per sedició, el president d'Òmnium Cultural també demana als representants polítics que aquesta resposta sigui "transversal", "coherent" i "ambiciosa", i que se segueixi apostant per la lluita no-violenta i la desobediència civil, que "s'han mostrat com els instruments més útils per forçar la negociació i els canvis polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuixart recorda també que després de dues setmanes de mobilitzacions continuades "intenses" cal evitar caure ara en la "frustració". Per això ha fet una crida a mantenir la "persistència" i la "creativitat" i a no deixar-se "ningú en el camí". El president d'Òmnium Cultural reconeix que aquests són "moments durs però també de molta esperança", i recorda, com ja ha fet en altres ocasions, que "no hi ha prou presons per aturar tanta democràcia".

Malgrat tot, Cuixart adverteix també que els pròxims mesos la repressió continuarà, "perquè el principal objectiu és consolidar la retallada de drets i llibertats, també arreu de l’Estat". "L’Estat segueix criminalitzant el dret a la protesta i ara, amb l’aval que suposa la sentència del Suprem, les seves actuacions i reaccions són encara més virulentes", assegura a la carta.

La missiva de Cuixart també inclou unes paraules dirigides a la resta de presos polítics –"No deixeu que us posin la presó dins. La vostra ànima és lliure si el vostre cor també ho és"–, així com als ferits que han deixat les mobilitzacions dels últims dies.

stats