Cuixart proposa a Sánchez que inclogui Òmnium en la ronda de reunions amb entitats

En una carta, l'activista afirma que vol explicar-li el significat de la frase "Ho tornarem a fer"

Jordi Cuixart proposa a Pedro Sánchez que es reuneixi amb Òmnium Cultural en el marc de la ronda de trobades que el líder del PSOE està fent amb diverses entitats i associacions de la societat civil per configurar el programa de govern amb el qual vol aspirar de nou a la investidura. En una carta redactada aquest dilluns a la presó de Lledoners i adreçada al president espanyol en funcions, Cuixart destaca que lidera la major entitat cívico-cultural de l'Estat, amb més de 175.000 socis, i que, per tant, es posa a la seva disposició per mantenir una reunió. "A l'espera de poder-nos saludar de nou personalment, el felicito sincerament per la iniciativa", culmina la missiva el president d'Òmnium.

Cuixart deixa clares les intencions de la reunió i expressa que vol traslladar-li els avenços de la plataforma Som el 80%, que assegura que "aglutina una representació molt transversal de personalitats públiques que coincideixen que la resolució del conflicte polític passa pel diàleg entre totes les parts i sense exclusions". "Estic convençut que la resolució democràtica del conflicte passa per l'empatia i vèncer així la por al diàleg", anota el president d'Òmnium. Aquest dimarts ha posat veu a les paraules de Cuixart el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, que en declaracions als mitjans ha emplaçat el líder del PSOE a acceptar l'oferiment "si realment creu en el diàleg i no ho fa per màrqueting polític".

També afirma que vol traslladar-li el significat de l'afirmació 'Ho tornarem a fer', que va pronunciar en el seu al·legat final al judici del Procés: "En ella hi ha de manera nítida una reafirmació en la defensa dels drets fonamentals i el dret a defensar el dret d'autodeterminació per part de la ciutadania". "El nostre és un compromís honest i sincer amb la democràcia i l'exercici de la llibertat d'expressió, reunió i manifestació, tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat i d'Europa. Per això és tan important que el govern espanyol que es constitueixi derogui d'una vegada per totes la «llei mordassa»", afirma Cuixart a la carta.