Política 07/04/2019

Cuixart: "Tenim una dreta cada cop més extrema que competeix amb el feixisme, i un PSOE incapaç de combatre'l"

El president d'Òmnium denuncia que l'Estat "converteix les víctimes en botxins per justificar la violència policial"

Acn
1 min
El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, durant la declaració en el judici al Procés.

BarcelonaEl president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha considerat que "davant hi ha una dreta cada cop més extrema que competeix amb el feixisme i un PSOE acomplexat incapaç de combatre'l". En una carta dirigida als socis de l'entitat, Cuixart defensa que el 28-A cada vot serà imprescindible per enfortir els drets, les llibertats i l'autodeterminació. I lamenta que les eleccions espanyoles estan marcades per "l'anticatalanisme visceral".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cuixart també es refereix al judici de l'1-O com un "judici polític d'estat" i assegura que, "sota l'aparença d'imparcialitat i justícia, està perfectament orquestrat per consolidar una doctrina judicial". "L'Estat deshumanitza i converteix les víctimes en botxins per justificar la violència policial", escriu a la carta.

Tot i afirmar que el judici "qüestiona sistemàticament l'exercici de drets fonamentals", Cuixart diu que no li fa sentir odi, sinó al contrari, perquè "l’absurd absolut només es pot vèncer des de la coherència més desacomplexada".

I defensa l'1-O com un "exercici col·lectiu de disciplina no violenta". "Al cor d’aquest judici a la democràcia hi trobem la voluntat d’il·legalitzar l’acció política i la desobediència civil, una eina històrica de transformació social", afegeix.

stats