Política 02/08/2019

Cuixart demana un "esforç" per la unitat: "La repressió busca dividir els qui lluiten"

El president d'Òmnium creu que la reacció a una sentència condemnatòria "no ha d'estar condicionada" per la possibilitat que hagin de complir presó a Madrid

Ara
1 min
Jordi Cuixart: “L’independentisme comet  un greu error quan creu  que és l’eix central”

BarcelonaEl president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha enviat una nova carta als socis de l'entitat amb la vista posada en una sentència possiblement condemnatòria a la tardor. Cuixart ha demanat unitat per respondre a la decisió del Tribunal Suprem (TS). "La repressió busca dividir els qui lluiten", ha lamentat, i per això ha cridat a fer "un esforç, tant individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia dels uns amb els altres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al líder d'Òmnium, "qualsevol debat que no passi per avançar en la resolució del conflicte és del tot estèril i superficial". Per tant, ha demanat que l'independentisme "continuï mostrant que som un país de grans consensos". En el mateix sentit, Cuixart ha demanat que el fet que els presos tornin a Madrid després de l'estiu no condicioni la reacció a la sentència. "Potser haurem de tornar a Madrid després de l'estiu", ha dit: "Estic convençut que això no condicionaria en cap cas la reacció a la sentència, sinó que seria un altaveu més per visualitzar el greu retrocés democràtic que estem vivint".

D'altra banda, Cuixart ha destacat com a bona notícia la decisió de l'Audiència de Barcelona, que ha descartat imputar els votants de l'1-O. "És una victòria gens menor del moviment, perquè les magistrades han dit ben clar allò que el Tribunal Suprem es nega a acceptar", afirma Cuixart, atès que la resolució argumenta que l'acció dels ciutadans durant l'1-O s'emmarca en un "moviment de desobediència civil no violenta que busca impactar en l'opinió pública".

stats