Política 24/05/2018

Cuixart optarà a la reelecció com a president d'Òmnium

"Teniu el nostre compromís de deixar-nos-hi la pell", escriu des de la presó

Ara
1 min
Cuixart optarà a la reelecció com a president d'Òmnium

BarcelonaJordi Cuixart optarà a la reelecció com a president d'Òmnium, que celebrarà la seva Assemblea General Ordinària el 16 de juny. Cuixart, pres a Estremera pel Tribunal Suprem, ha escrit una carta als socis per anunciar la seva candidatura, que descriu com "un honor, un plaer i un acte de responsabilitat molt gran". "Òmnium ha de ser una eina encara més potent al servei de la societat catalana, per seguir compartint l'imaginari col·lectiu d'un país plural i inclusiu", diu Cuixart, que promet als socis no defallir: "Teniu el nostre compromís de deixar-nos-hi la pell". La carta recorda les lluites que vol abanderar Òmnium per ser "un referent en la defensa de la cohesió social i les llibertats", especialment en àmbits com l'escola i la cultura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cada dia quan em llevo a la cel·la 201 recordo molt fort els qui em van precedir en aquesta lluita, així com el meu fill petit i les generacions que vindran", escriu Cuixart, que insisteix que seguirà treballant des de la presó "pels valors de la República, la justícia, l'amor, la pau i la fraternitat".

La candidatura de Cuixart la conformen gran part de la junta directiva actual: Marcel Mauri opta a la vicepresidència primera; per als altres dos càrrecs de la cúpula Cuixart compta amb Marina Llansana i Joan Vallvé. Cuixart lidera l'entitat des de desembre del 2015, quan va substituir l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, que n'era el president interí des de la dimissió de Muriel Casals per esdevenir diputada.

stats