Política 12/10/2019

Cunillera reitera el seu suport a la Guàrdia Civil i a les seves famílies que s'han sentit "aïllades o qüestionades"

La delegada del govern espanyol ha presidit els actes de la patrona de la Guàrdia Civil a Lleida

Acn
3 min
La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha presidit aquest dissabte al migdia els actes de la patrona de la Guàrdia Civil que s'han dut a terme a la Comandància de Lleida. En la seva intervenció, ha volgut reiterar les paraules que va pronunciar en aquest mateix acte ara fa un any en què va transmetre tot el seu suport als agents i a les seves famílies, que, en ocasions, han estat "aïllades" i "qüestionades" pel simple fet de pertànyer a "un cos exemplar com és la Guàrdia Civil". Aquesta vegada, però, les seves paraules arriben just la setmana en què Cunillera hauria demanat disculpes als comandaments dels Mossos d'Esquadra que es van sentir ofesos per les paraules del cap de la Guàrdia Civil, Pedro Garrido, que també ha assistit a l'acte de Lleida.

Cunillera ha elogiat la feina del cos a Catalunya i ha assegurat que el "govern progressista" que representa defensa els seus objectius "sense imposicions i "sempre cercant l'acord a través del diàleg". Tot i les crítiques que va rebre fa un any per part de "sectors radicals", Teresa Cunillera ha reiterat el seu suport "de manera especial" i "sense embuts" als membres de la Guàrdia Civil i a les seves famílies, que han patit "aïllament" o que han estat "qüestionades" pel fet "de pertànyer a un cos exemplar i històric com és el de la Guàrdia Civil". En aquest sentit, Cunillera ha assegurat que sempre estarà al costat del cos en la "ferma defensa dels valors democràtics" i de la "llibertat", "en definitiva, el respecte a la llei", ha afegit.

La delegada del govern espanyol també ha dit que, per damunt de tot, el govern espanyol defensa els seus objectius "sense imposicions" i sempre "cercant l'acord a través del diàleg". Cunillera ha dit que seguiran el camí "de la defensa de la convivència i la col·laboració" i el de seguir "aïllant plantejaments" que busquen "imposicions i victòries sense tenir en compte l'altre". En aquest sentit ha remarcat que no es plantegen cap solució "que passi per vencedors i vençuts".

Subratlla la coordinació "exemplar" entre cossos policials a Catalunya

Cunillera ha agraït, "en aquest camí de diàleg i convivència", la coordinació "exemplar" entre els diferents cossos de seguretat que hi ha a Catalunya. També ha elogiat els valors que representa la Guàrdia Civil, entre els quals n'ha destacat el "respecte a la llei". La delegada ha dit que democràcia "és respectar" i "fer respectar la llei" i ha afegit que sense llei "no hi ha democràcia, ni llibertat, ni pau, ni convivència".

A banda de Pedro Garrido, a l'acte també hi ha assistit el cap accidental de la Comandància de Lleida, Cristóbal Pedro Prieto, així com altres autoritats i representats de les forces i cossos de seguretat. Pel que fa la Paeria de Lleida, i a diferència dels altres anys, enguany no hi ha participat cap membre de l'equip de govern. Sí que ho han fet els regidors a l'oposició del PSC, Ciutadans i el Partit Popular.

En el decurs de l'acte s'han lliurat 20 Creus al Mèrit de la Guàrdia Civil a 18 agents del cos, així com al coronel de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (AGBS) i a un caporal de la Guàrdia Urbana de Lleida. També s'han lliurat quatre diplomes a agents del cos que es jubilen. Per finalitzar l'acte s'ha dipositat una corona de llorer al monòlit que hi ha a la Comandància en homenatge als caiguts del cos.

stats