Política 04/04/2011

El govern espanyol espera tancar aquest mes un acord amb la Generalitat sobre el dèficit

El secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, no descarta aprovar el pla de reequilibri al Consell de Política Fiscal de l'abril

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl govern espanyol assegura que ara és hora de "seguir treballant" amb el govern de la Generalitat per provar de tancar un acord que asseguri el compliment de l'objectiu del dèficit de l'1,3% del PIB aquest 2011. El secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, no descarta que aquest pacte es pugui segellar al Consell de Política Fiscal i Financera que s'ha de convocar de forma ordinària aquest mes d'abril, d'acord amb les previsions de Brussel·les.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ocaña no ha volgut entrar en polèmiques sobre la carta que va enviar a la conselleria d'Economia perquè corregís a l'alça el percentatge que cal estalviar per assegurar l'objectiu marcat per aquest any. Ha recordat que els "terminis són els de sempre" i que els fixa el Consell de Política Fiscal i ha avisat el president Artur Mas que els requisits "els marca la llei i els acords del Consell".

El secretari d'Estat d'Hisenda ha recordat que ara mateix hi ha sobre la taula 15 plans de reequilibri de les comunitats autònomes i que la polèmica actual amb la Generalitat és normal en un procés de negociació que està obert. Assegura que estem en un procés "d'intercanvi d'informació i opinions".

stats