POLÍTICA

Defensa arresta un militar per criticar les retallades

El ministeri considera que les seves declaracions impliquen una falta greu de la llei de règim disciplinari

El ministeri de Defensa ha arrestat el president de l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME), el subtinent Jorge Bravo, per unes declaracions que va fer criticant les retallades del govern de Mariano Rajoy, tal com s'explica en un article publicat al diari 'El Mundo'. Segons aquestes informacions, Defensa considera que Bravo va cometre una falta greu en vulnerar l'article 18/08 de la llei de règim disciplinari, que prohibeix "fer declaracions, peticions o manifestacions contràries a la disciplina o basades en asseveracions falses" i "realitzar-les a través dels mitjans de comunicació social o formular-les amb caràcter col·lectiu".

El subtinent, que serà arrestat durant un mes i un dia, va concedir dues entrevistes el juliol de l'any passat en les quals va expressar el seu malestar per la supressió de la paga extra de Nadal de tots els funcionaris, que implicava la baixada del sou dels militars. Bravo va opinar que, en lloc de retallar els sous, es podia suprimir un altre tipus de "despeses supèrflues" a les forces armades, com diverses celebracions o la utilització de cotxes oficials.

Si la sanció no es recorre davant el cap de l'estat major de l'exèrcit, serà la tercera vegada que Defensa arresta Bravo per declaracions o accions contràries a l'actuació de l'exèrcit.