Política 07/03/2012

El govern espanyol avisa CiU que a Catalunya no li convé demanar més marge pel dèficit

Els nacionalistes catalans reiteren al Congrés que Rajoy ha repartit malament la flexibilització del 4,4% del PIB al 5,8%

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha recuperat la duresa que va mantenir ja ahir després del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) contra aquells governs, com el de Catalunya, que volen més marge de dèficit, després que Mariano Rajoy hagi elevat el topall del 4,4% al 5,8%. El ministre ha assegurat avui que aquesta reclamació "no convé ni a Catalunya ni a Espanya", i que ara toca fer tots els esforços possibles per aconseguir l'estabilitat pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Celebro que competim en austeritat", ha dit Montoro al diputat de CiU, Josep Sánchez Llibre. El portaveu adjunt de la federació nacionalista havia criticat que el repartiment de la relaxació de dèficit s'ha fet de manera "desproporcionada, injusta i fins i tot arbitrària". CiU comparteix que Espanya hagi augmentat el dèficit per limitar els efectes d'un ajust excessiu, però rebutja que la Moncloa s'hagi autoregalat la part principal del pastís, tenint en compte que el gruix de la despesa social és en mans de les autonomies.

stats