Política 30/04/2012

Madrid avisa les comunitats: "No tenen excusa per incomplir la llei d'estabilitat"

Avui acaba el termini perquè les autonomies presentin els plans per adaptar els seus comptes als nous pressupostos de l'Estat

Joan Rusiñol
1 min

madridEl govern espanyol ha tornat a avisar avui amb contundència les comunitats autònomes sobre l'obligatorietat de complir amb els objectius de dèficit que imposa Madrid: "No tenen excusa per incomplir la llei d'estabilitat pressupostària", ha dit el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, exconseller d'Economia del govern d'Esperanza Aguirre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada amb els mitjans de comunicació, Beteta ha dit que l'executiu espanyol ha donat mecanismes suficients a les autonomies per complir, com endarrerir el pagament de les liquidacions negatives avançant les positives o posant en marxa "íntegrament per primera vegada" el nou model de finançament. "Existeix la capacitat real de complir amb l'objectiu de dèficit", ha dit. El número 2 del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha assegurat que no deixaran "caure" cap autonomia, però que això implica la màxima coordinació entre administracions.

Ha avisat, un cop més, que la llei d'estabilitat preveu mesures "coercitives", com les intervencions financeres, i que Mariano Rajoy està decidit a actuar "amb totes les conseqüències". Tot i això, ha recordat que hi ha mesures prèvies per "ajudar" els governs autonòmics que no puguin complir si, abans, demanen suport a l'executiu estatal.

stats