Política 22/04/2013

El grup de treball per fixar l'objectiu de dèficit asimètric per a les CCAA comença la feina

Montoro adverteix que és una reunió tècnica sense rang polític

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl grup de treball que ha de fixar l'objectiu de dèficit asimètric per a cada comunitat autònoma comença aquest dilluns la tasca encomanada pel Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la primera presa de contacte, ja que, per poder concretar la seva feina, cal que prèviament la Comissió Europea estableixi en quin tant per cent flexibilitza l'objectiu de dèficit espanyol. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ho ha explicat aquest matí a la sortida d'unes conferències organitzades per ABC Deloitte. Montoro ha rebaixat la rellevància de la trobada: "La reunió és tècnica, no té rang polític".

Quan els càlculs són que l'Estat pot flexibilitzar el dèficit català del 0,7% actual al voltant de l'1,8%, el ministre d'Hisenda no ha entrat a exposar xifres, ha afirmat que "cada comunitat té el seu criteri i és bo que aquest criteri sigui compartit". Montoro ha explicat que cada conselleria de finances ho ha posat per escrit i a partir d'aquest dilluns "ho poliran i arribaran a criteris comuns".

stats