Política 18/07/2015

El periodista Ramon Font pren possessió com a delegat del Govern a Lisboa

El seu objectiu és establir canals de comunicació directes perquè la Generalitat mantingui relacions "bilaterals i sense intermediaris"

Efe
1 min
Ramon Font

BarcelonaEl periodista Ramon Font ha pres aquest dissabte possessió com a delegat de la Generalitat a Portugal, on tindrà com a prioritat obrir i posar en marxa, en les properes setmanes, la delegació del govern català en aquest país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Font, que fins ara dirigia el programa de coordinació de promoció exterior de la Generalitat a Portugal i el Brasil, ha estat nomenat amb l'objectiu d'establir canals de comunicació directes perquè el govern català pugui mantenir relacions "bilaterals i sense intermediaris" amb les autoritats de la República Portuguesa, segons ha informat avui l'executiu català.

Amb la de Portugal, ja són vuit les delegacions que la Generalitat té a l'exterior, en concret a Regne Unit-Irlanda, França-Suïssa, Alemanya, Àustria, Itàlia, Estats Units-Canadà-Mèxic i a la UE (a Brussel·les), a les quals seguiran les del Marroc i la Santa Seu, que van ser aprovades al juny.

La creació d'aquestes delegacions a l'exterior s'emmarca en el pla estratègic exterior de la Generalitat 2015-2018, que situa entre els seus objectius enfortir i ampliar les estructures governamentals de l'acció i el servei exterior de Catalunya per promoure els interessos catalans a l'estranger i reforçar les relacions bilaterals.

Nascut a Cervera (Segarra) el 1952, Ramon Font és un periodista amb una dilatada trajectòria en mitjans de comunicació, ja que ha estat responsable de les redaccions a Catalunya de la SER i TVE, així com director de RNE a Catalunya i del centre de producció de TVE a Sant Cugat. També va treballar al departament de Presidència en el govern de Pasqual Maragall.

stats