POLÍTICA

Dimiteix el delegat del govern espanyol a les Balears per presumpta vinculació al Gürtel

José María Rodríguez defensa la seva innocència però reconeix que la representació ciutadana "s'ha d'exercir sense l'ombra del dubte"

El delegat del govern espanyol a Balears, José María Rodríguez, ha anunciat avui la seva dimissió com a màxim responsable de l'executiu central a les illes a causa d'una investigació judicial per suposada corrupció quan era conseller d'Interior en el govern de Jaume Matas entre els anys 2003 i 2007. Rodríguez ha anunciat la seva renúncia en una roda de premsa convocada aquesta tarda a la seu del PP balear amb caràcter urgent, en què ha defensat la seva innocència i ha arribat a qualificar la seva sortida d'"injusta", encara que ha reconegut que aquesta li permetrà defensar la seva innocència.  

A instàncies del jutge del cas Palma Arena, José Castro, la Guàrdia Civil investiga els contractes que el departament autonòmic dirigit per Rodríguez va formalitzar durant aquesta legislatura amb l'empresa de publicitat Over Marketing, relacionada amb la trama Gürtel. Castro indaga en aquesta peça secreta el suposat pagament irregular de diners de diverses conselleries de l'executiu autonòmic del PP a la referida agència de publicitat.

Durant la seva compareixença, Rodríguez ha dit que se sent "qüestionat" per les informacions que s'han anat publicant darrerament sobre aquest assumpte, fet que fa que es posi en dubte la seva capacitat per exercir les seves funcions, ja que la representació ciutadana "s'ha d'exercir sense l' ombra del dubte i la sospita", ha dit. En les actuals circumstàncies, ha prosseguit, la seva continuïtat com a responsable públic "pot perjudicar més que beneficiar" tant el govern com els ciutadans. Rodríguez ha agraït la confiança que ha dipositat sempre en ell el PP balear i el president del govern, Mariano Rajoy, en nomenar-lo delegat del govern el passat 30 de desembre.