Política 11/02/2011

El govern espanyol fa "autocrítica" per com ha gestionat el debat del deute de Catalunya

El vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, admet que la comunicació de l'executiu de l'Estat ha permès un debat "innecessari"

Joan Rusiñol
1 min

MadridDesprés d'una setmana de polèmica sobre un suposat tracte de favor a Catalunya per part del govern espanyol, avui el vicepresident Rubalcaba ha fet un "exercici d'autocrítica". Segons ha dit, la comunicació del seu departament "no passarà als annals de la història" com la millor estratègia comunicativa perquè, amb els seus silencis i falta de concreció, ha permès que es creés un "debat segurament innecessari". Rubalcaba creu que han estat "poc àgils".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número 2 del govern espanyol fa autocrítica d'una situació que va començar dilluns, després de la reunió entre el president espanyol i el president de la Generalitat. Artur Mas va comparèixer per explicar la seva versió de la reunió però de la Moncloa no va voler sortir ningú. Això va fer que la posició de l'Estat no quedés clara des d'un primer moment.

Avui el consell de ministres ha autoritzat a la Junta d'Andalusia l'emissió de deute. Pel govern espanyol, això demostra que no hi ha cap tracte de favor a ningú i que "les regles són iguals per a tothom".

stats