Política 17/06/2011

El govern espanyol admet que el deute creix però hi treu importància

El vicepresident Rubalcaba recorda que estem "a la part baixa" de la mitjana europea

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha admès aquest migdia que el deute espanyol "creix i això no ha de sorprendre a ningú". Ara bé, ha subratllat que aquest augment és "moderat" i que Espanya segueix estant "a la part baixa" de la mitjana europea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha recordat diverses vegades, durant la compareixença posterior al consell de ministres, que el deute espanyol "és molt menor a l'italià". A més ha recordat que el "problema" està en el deute privat, no pas en el públic. En aquest últim paquet, ha recordat que el que deuen les comunitats autònomes és una part molt petita del pastís, malgrat que sovint són assenyalades com les grans culpables de la situació financera.

El vicepresident, però, ha seguit avui llençant missatges de fermesa en el control pressupostari. Un cop més s'ha mostrat favorable a establir un sostre de despesa per a les comunitats autònomes com reclama Brussel·les, tot i que ha recordat que l'Estat no ho pot imposar. Ho impulsaran el PP i el PSOE allà on governen.

Rubalcaba també creu que és "un debat pertinent" parlar de la possible supressió d'alguns ajuntaments petits o de les diputacions (com va reclamar ahir l'expresident espanyol Felipe González). Tot i això, el responsable governamental no creu que es pugui fer a curt termini.

stats