Política 07/05/2015

El 'run-run' de la Barceloneta

Ada Colau encetarà la campanya electoral a la plaça del Poeta Boscà, al cor del barri que l'estiu passat es va revoltar contra el govern de Xavier Trias pels excessos del turisme massiu

Joan Serra
2 min
Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú, ahir durant el recorregut per la Barceloneta.

Barcelona"Aquí, els polítics els veiem per la tele". M'ho deia el 13 de març Vicenç Forné, caminant just darrere d'Ada Colau, un matí que la candidata de Barcelona en Comú feia precampanya pel barri que va rebel·lar-se contra les incomoditats del turisme massiu. Forné va néixer a la Barceloneta, hi continua vivint i n'ha documentat amb fotografies l'evolució. Coneix al detall el barri i s'explica sense embuts. Aquell matí del mes de març Forné va exercir, davant de Colau, de portaveu d'aquell veïnat orgullós del seu passat i preocupat pel seu futur. Avui, Colau torna a la Barceloneta per iniciar la campanya electoral. Ha programat l'acte d'arrencada a la plaça del Poeta Boscà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És una decisió que té una càrrega simbòlica: l'activista havia estat veïna del passeig Joan de Borbó, recorregut habitual dels turistes que passegen a prop del mar, i pretén que la pugna del 24-M es redueixi a un duel amb Xavier Trias, una estratègia per transmetre un projecte guanyador i invisibilitzar la resta d'esquerres de la ciutat. El barri es va revoltar l'estiu passat contra el govern de CiU pels excessos del turisme descontrolat, una de les crisis del mandat. I Colau espera trobar-hi les adhesions que li permetin fer trajecte cap a l'alcaldia. És el 'run-run' de la Barceloneta, tan musical com combativa. El 'run-run' que defensa el bé comú, tal com canta la candidata.

"Volem activar el vot abstencionista. Entenem que més participació significa més opcions que guanyi el canvi a la ciutat", exposava aquesta setmana l'equip de campanya de Barcelona en Comú. L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) buscarà empènyer els electors abstencionistes a les urnes, i ho farà amb la bandera dels drets bàsics i la regeneració democràtica. Un missatge de canvi i rebel·lió que espera capitalitzar tot i l'atomització de l'esquerra. Per aconseguir-ho, Colau trepitjarà fins al dia de les eleccions tots els districtes de la ciutat, tot i que la coalició ha fixat 32 barris prioritaris en els quals es programaran accions per mobilitzar el vot. I tot començarà a la Barceloneta.

En l'acte d'aquesta nit -amb el lema '15 dies per guanyar Barcelona!' i l'actuació musical de Joan Colomo-, a Colau l'acompanyaran Gerardo Pisarello (número 2 de la candidatura), Laia Ortiz (3) i Jaume Asens (4). També hi intervindrà Gala Pin, nom propi del moviment veïnal del barri i número 7 de la llista, que té en el punt de mira el "turisme depredador". L'activista, d'origen valencià, implicada també en la defensa del dret a l'habitatge, viu a la ciutat des del 2003 i és un dels actius que la coalició de l'esquerra alternativa exhibirà avui a la Barceloneta. Veurem si Colau i la seva orquestra arrenquen amb ritme i afinen.

stats