DIARI DE CAMPANYA DE CATALUNYA SÍ QUE ES POT
Política 22/09/2015

Pablo Iglesias a la gran reserva de Nou Barris

El líder de Podem replica a Artur Mas amb una actuació en l'acte més multitudinari de la campanya de Catalunya Sí que es Pot

Sara González
2 min
Pablo Iglesias al míting de Catalunya Sí que es Pot a Nou Barris / ACN

BarcelonaDiu que se sent "incòmode" fent campanya a Catalunya, però quan puja al faristol domina l'escena com ningú. Ahir ho va demostrar a Nou Barris, territori comanxe que va ser clau per a la victòria d'Ada Colau a les municipals i on Catalunya Sí que es Pot espera tornar a tenir èxit. No es va posar plomes al cap, però poc n'hi van caldre. Perquè després que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'adrecés als dirigents de PP, PSOE i Podem utilitzant un llenguatge amb infinitius imitant els indis que retraten les pel·lícules de Western, Pablo Iglesias va sortir decidit a disparar fletxes a tort i a dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es va presentar com a "Cua Morada". A l'expresident Jordi Pujol el va rebatejar com a "Petit Pujol". El "Gran Cap Plasma" era, evidentment, Mariano Rajoy, i no es va oblidar també de "l'Ocell Taronja", és a dir, Albert Rivera. Tota la tribu té ja un nou nom. I Iglesias, que presumeix justament de ser l'únic dirigent espanyol amb possibilitats d'arribar a la Moncloa que "escolta" els catalans i que reconeix el seu dret a decidir la seva relació amb Espanya en un referèndum, es va adreçar a tots ells amb una actuació que replicava la de Mas. Això sí, amb molt més humor.

"Cua Morada no entendre per què Petit Pujol fumar-se puro amb Gran Cap Plasma". La primera fletxa, contra l'entesa entre PP i CiU l'any 1996. "Cua Morada no entendre per què Petit Pujol votar reforma laboral o amnistia fiscal amb Gran Cap Plasma". Segons fletxa, contra les polítiques impulsades pel PP que han comptat amb la condescendència de CiU. Entremig, va cantar tot versionant la cançó 'Cuervo ingenuo', dedicada a Felipe González, que ja va interpretar amb Javier Krahe: "Coleta Morada no fumar la pipa de la paz con tú, ¡por Manitú!".

Encara va seguir repartint més fletxes. "Cua Morada no entendre per què Ocell Taronja ser Gavina Blava". Tota una manera de dir que Ciutadans no deixa de ser una marca blanca del PP. "Tampoc no entendre per què Gran Bandera Sánchez trair tribu". El líder del PSOE, doncs, també va tenir la seva fletxa. "'Por Manitú, por Manitú'", va seguir cantant. La gran reserva de Nou Barris va ser ahir seva. I la incomoditat, almenys durant uns minuts, va quedar guardada en un calaix. Cua Morada comença a desinhibir-se.

stats