Política 06/06/2018

Pedro Sánchez nomena el seu govern “progressista, modernitzador i europeista”

Isabel Celáa serà la ministra portaveu del nou executiu

Dani Sánchez Ugart
2 min
Pedro Sánchez explica el seu nou govern

MadridEl president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest dimecres per primer cop des de la Moncloa per explicar la formació del seu govern, després de traslladar-li al rei Felip VI. Sánchez ha considerat que el nou govern és “el reflex del millor de la societat espanyola”, que és “paritària, intergeneracional, compromesa i altament qualificada”. L’executiu, segons ell, “aspira a reflectir una societat que mai perd l’esperança” i els membres del qual són “plenament conscients” que la política “exigeix escoltar, dialogar i consensuar amb aquells que pensen diferent”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’executiu, ha dit, és “obert”, compost per “líders en cadascun dels seus àmbits” que comparteixen una visió “progressista, modernitzadora i europeista”. La modernització de l’economia, la lluita contra la desigualtat, el combat contra la corrupció i l’enfortiment del projecte nacional reconeixent la pluralitat són alguns dels objectius que s’ha marcat Sánchez.

De les poques novetats que ha deixat la compareixença de Sánchez han sigut el nomenament del ministre de Cultura i Esports, que recau en Màxim Huerta, i el rol de portaveu per a la ministra d’Educació, Isabel Celáa. També hi ha novetats en el nom d’algun ministeri, com el d’Administracions Territorials, que passa a dir-se de Política Territorial, i el d’Exteriors, que incorpora la nomenclatura de la Unió Europea.

Abans de la visita al monarca, els noms dels membres del gabinet s’han anat filtrant a la premsa. L’executiu, amb més dones que homes, tindrà majoria de militants del PSOE afins a Sánchez, amb alguns independents. La vicepresidenta serà Carmen Calvo, mentre que la quota del PSC l’ocuparà la diputada al Congrés Meritxell Batet, ministra d’Administracions Territorials, juntament amb el responsable d’Exteriors, Josep Borrell.

Minuts abans de la compareixença de Sánchez s’han produït les últimes confirmacions, que inclouen l’actual portaveu parlamentària socialista, Margarita Robles, a la cartera de Defensa i incorporant-hi el control del CNI, i el jutge Fernando Grande-Marlaska com a nou titular d’Interior.

stats