Política 08/03/2017

Rajoy creu que la desigualtat de gènere "no és un problema de lleis"

Tardà acusa el president espanyol de perpetuar el model "heteropatriarcal"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rajoy diu que investigar la caixa B del PP al Congrés els pot fer acabar "com la dona de Lot, convertits en estàtua de sal" per mirar enrere

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respon aquest dimecres les preguntes de l'oposició en la sessió de control al govern espanyol al Congrés. El portaveu d'ERC, Joan Tardà, ha formulat una pregunta sobre les polítiques de l'executiu per garantir la igualtat de gènere, mentre que el de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet referència a la comissió d'investigació de la caixa B del PP que Rajoy es nega a aprovar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tardà li ha recordat a Rajoy que Espanya és el segon estat de la UE amb més atur femení, i ha acusat Rajoy de perpetuar un model "heteropatriarcal". "Avui vostès haurien de reconèixer que no han sigut capaços d'enterrar el franquisme sociològic, i és un problema de lleis", ha asseverat el republicà. El president espanyol ha condemnat la violència de gènere, i li ha demanat que no li doni "lliçons", i l'ha reptat a dur lleis d'igualtat a la cambra tot i que, segons ell, "el problema fonamental no és de lleis". Rajoy ha tret pit de les dades d'ocupació, i ha afirmat que la bretxa salarial i la taxa d'ocupació s'està equilibrant entre homes i dones, i ha reclamat que "no utilitzem qualsevol dia per criticar el govern". "Un dia més, ha estat incapaç d'aportar una sola idea", ha dit.

Abans, el president espanyol ha respost a preguntes del portaveu socialista, Antonio Hernando, sobre les presumptes ingerències del seu govern a les fiscalies, per afavorir polítics del PP. El cap de l'executiu s'ha referit a la compareixença del fiscal general a la cambra, la setmana passada, en què va defensar que l'actuació de la fiscalia es va ajustar a la legalitat. "no puc compartir els seus raonaments", ha asseverat el president espanyol, que ha acusat Hernando de "no donar ni un sol argument".

La reforma de la llei dels estibadors, la justícia (després dels escàndols de la fiscalia) són altres de les preguntes als membres del gabinet de Rajoy, que aquest cop no respondran preguntes sobre el procés català.

stats