Publicitat
Publicitat

Rajoy amenaça d'aplicar mesures més dures: "Són a temps d'evitar mals majors"

El president espanyol veu el referèndum descativat: "És una quimera"

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dimecres al vespre a la Moncloa per llegir una explica des de la Moncloa l'operatiu policial contra l'1-O, i ha avisat a la Generalitat que deixin de tirar endavant amb els preparatius. "Són a temps d'evitar mals majors", ha dit, en una picada d'ullet a l'aplicació de l'article 155 o la suspensió de Puigdemont. "Tornin a la llei i a la democràcia. Permetin que la gent pugui passar pàgina", ha insisitit.

Rajoy ha donat un suport tancat a la feina de la Guàrdia Civil que avui ha practicat detencions a diversos càrrecs de la Generalitat i ha dit que "l govern espanyol vetllarà com fins ara perquè cap ciutadà de Catalunya quedi afectat" pels plans sobiranistes, i ha justificat:  "Ja els vaig dir que l'estat de dret no fallaria"

A més, ha demanat a "la Generalitat que deixi les actuacions il·legals. Saben que aquest referèndum ja no es pot celebrar, és una quimera impossible o l'excusa que alguns busquen per fer més profunda la fractura de la societat catalana"

Rajoy ha continuat amb la mateixa clau de resposta que ha seguit fins ara i ha dit que "l'Estat respondrà al ritme que marqui el seu propi ordenament jurídic i les garanties democràtiques que aquest preveu". "És el moment de protegir la nació i no de posar-la en dubte", ha afegit, abans de fer una crida a "la unitat", dels partits contraris al dret a decidir que "és imprescindible i és el millor suport que podem donar als alcaldes, regidors, funcionaris i policies de Catalunya que estan sent coaccionats". 

També ha tingut un missatge per a Podem, que està donant suport a les mobilitzacions al carrer, i els ha dit que "els que generen inestabilitat al carrer hauran de respondre de la seva deslleialtat davant dels ciutadans".

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT