Política 16/06/2012

Dívar dimitirà com a president del CGPJ dijous de la setmana que ve

Anuncia una "decisió contundent" a la reunió del dia 21 després de la celebració aquest dilluns del bicentenari del Tribunal Suprem

Pere Martí
1 min
Carlos Dívar arriba al ple del Consell General del Poder Judicial

BarcelonaEl ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha adoptat un acord en què constata "la pèrdua de confiança cap al president Carlos Dívar", que ha suggerit que dimitirà el proper dia 21. El text acordat pel ple és el següent: "Després del debat produït i d'acord amb el sentit majoritari de les opinions que en ell s'han exterioritzat, de pèrdua de confiança, el president ha manifestat: 'Participo del criteri de tots els que han parlat i comparteixo que la situació és insostenible. És bastant clar el que vull dir, i la setmana que ve anunciaré una postura rotunda i contundent'. Amb aquesta manifestació s'acorda traslladar al ple convocat per al pròxim dia 21 els dos punts que eren a l'ordre del dia d'avui" relatius a la dimissió i remoció de Dívar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carlos Dívar ha anunciat als vocals que conformen l'òrgan de govern dels jutges que prendrà una decisió definitiva i contundent la setmana que ve, cosa que els consellers han interpretat com una possible dimissió. La decisió s'ha pres per unanimitat amb un vot particular dels membres Margarita Robles, Félix Azón, Almudena Lastra, Margarita Uría i Carles Cruz, que consideren que la dimissió s'hauria d'haver produït avui.

El ple extraordinari del CGPJ ha arrencat a les 11.20 hores. La majoria dels 21 membres de l'òrgan de govern dels jutges que participen en la reunió han accedit a la seu del Consell en vehicle i pel garatge, entre ells, el mateix Dívar, que ha estat un dels primers a arribar, al tall de les 10.00 hores.

stats