Publicitat
Publicitat

Dívar "lamenta" la polèmica sobre els seus viatges però diu que té "la consciència tranquil·la"

El president del CGPJ assegura que no pensa dimitir per l'escàndol de les despeses de Marbella

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Dívar, ha dit avui que "lamenta profundament" els danys que la polèmica sobre els seus viatges a Marbella han pogut causat a la institució, quan Espanya viu "una de les crisi econòmiques més greus". Responia, dies després, a la denunúncia d'un vocal del màxim òrgan de govern dels jutges sobre les suposades irregularitats en desplaçaments presumpatament privats i finançats amb diners públics.

Tot i això, ha assegurat amb "rotunditat" que "no hi ha hagut cap irregularitat" en els seus viatges, en què sempre ha "dissociat" les despeses personals i públiques. Per raons de seguretat, apel·lant al dret a la informació reservada, no ha volgut facilitar la identitat de l'altre comensal amb qui va compartir despeses en els viatges a la costa malaguenya. Ha garantit, però, que té "caràcter públic" i està relacionat amb la seva tasca de president del CGPJ.

Ha admès que no s'ha plantejat en cap moment dimitir i ha afirmat que, entre d'altres coses, mantenir-se al càrrec és un "acte de responsabilitat" en un moment com l'actual. Ha dit que si s'ho hagués plantejat hauria estat admetent part de la responsabilitat i que té "la consciència tranquil·la".

Dívar ha assegurat que en cap moment va titllar de "misèria" les despeses però ha reiterat que no són desproporcionades. "No m'he allotjat en hotels de luxe, sinó en hotels de quatre estrelles", ha dit.

Ha admès que se sent "trencat moralment" i que està disposat a facilitar totes les informacions que se li requereixin per aclarir els fets. Preguntat sobre la possibilitat que l'acabessin processant, ha dit que aleshores es pensaria si plega. "No ha arribat el moment de creuar el pont", ha afirmat.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT