Política 22/09/2014

El DOGC d'aquest dilluns encara no inclou l'entrada en vigor de la llei de consultes

La publicació al 'Diari Oficial de la Generalitat' és indispensable perquè el president Artur Mas convoqui la consulta del 9-N

Europa Press
1 min
Artur Mas, president de la Generalitat, fa un gest d'optimisme i afirmació després de l'aprovació de la llei de consultes al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaL'edició online ordinària del dilluns del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), publicada al voltant de la 01.00 de la matinada d'avui dilluns, no inclou la llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana aprovada divendres al Parlament, de manera que la norma encara no ha entrat en vigor amb el primer butlletí oficial publicat després de votar el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entrada en vigor és indispensable perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta d'autodeterminació prevista per al 9 de novembre.

El president va assegurar aquest diumenge al migdia que la convocarà "en els pròxims dies", però sense concretar, i tampoc va anunciar quan entrarà en vigor la llei.

El text va ser aprovat divendres amb el vot favorable de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i el diputat no adscrit Joan Ignasi Elena –106 vots, més de dos terços de la cambra– i el rebuig del PP i Ciutadans.

Amb la norma en vigor, el president pot signar en qualsevol moment el decret de convocatòria per convocar formalment la consulta sobiranista.

stats