Política 21/07/2014

Cospedal treu rellevància al paper de Duran com a interlocutor

Afirma que el diàleg amb CiU "no depèn d'una persona", sinó dels continguts polítics

Efe
1 min

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha referit aquest dilluns al matí en declaracions a RNE a la decisió de Josep A. Duran i Lleida de deixar la secretaria general de CiU. Ha tret importància a la seva marxa afirmant que "asseure's a parlar amb Convergència i Unió no depèn d'una persona" sinó d'allò que vulgui "ser i fer" la federació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cospedal ha expressat el seu "respecte" a les decisions personals dels polítics o a les que responguin a l'estratègia política, en aquest cas, d'Unió Democrática de Catalunya. I sobre el fet que pugui ser millor o pitjor parlar amb CiU sense Duran, ha afegit que això "no depèn d'una persona", sinó d'allò que vulgui fer i ser CiU: si vol ser el "partit independentista per antonomàsia", que això sempre seria "dolent", o si, per contra, vol ser un partit "nacionalista moderat" que entengui que hi ha una manera de "sentir-se català i espanyol".

En aquest últim cas, "podem estar junts d'una manera clara i productiva per als dos, no importa que hi sigui Duran o no", ha afegit Cospedal, que ha recalcat que Unió també ha de decidir "quina classe de partit vol ser", "a qui vol representar" i "quines solucions" dóna als reptes que planteja la societat catalana.

stats