Política 23/05/2013

Duran adverteix que els comptes seguiran prorrogats si no hi ha un dèficit que garanteixi el benestar

Admet que li “sona bé” que la Constitució reconegui la singularitat de Catalunya en la reforma que proposa el PSOE

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep A. Duran i Lleida, ha advertit aquest dijous a Madrid que “els pressupostos de Catalunya seguiran prorrogats fins que no hi hagi un objectiu de dèficit que permeti presentar uns comptes públics que no signifiquin, com signifiquen en la actualitat, rebentar el benestar social”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida no ha donat una xifra de dèficit concreta, però, a l'espera que el dia 29 Brussel·les aprovi la flexibilització de l'objectiu de dèficit per al conjunt de l'Estat, li agradaria que en el repartiment asimètric a les comunitats, a Catalunya li correspongués un 2,1%. ”Seria el més just”, segons ell. Una xifra que, tenint en compte el que ha manifestat fins ara el govern central, si no canvia de parer no està disposat a oferir.

El líder d'Unió, que ha confessat que ahir va mantenir una conversa telefònica amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre Europa i la reforma de la Constitució socialista, ha admès que, a l'espera de llegir-ne la lletra petita, li sembla bé la proposta de reconèixer la singularitat de Catalunya a la carta magna. “Ens sona bé la música, ara hem de veure'n la partitura”, ha matisat.

En un esmorzar organitzat per 'El Ágora de elEconomista', Duran i Lleida ha tornat apostar pel diàleg entre Catalunya i Espanya. No entén que el govern central “s'entesti” a resoldre la qüestió catalana “a través de recursos al Tribunal Constitucional”. El líder de CiU a Madrid creu que Rajoy ha de promoure el diàleg, si no “hi haurà un xoc de trens i hi haurà malferits”.

stats