Política 22/03/2011

Duran reclama que es recuperi "l'esperit del Procés de Barcelona"

CiU dóna suport a la implicació espanyola en la missió internacional contra el dictador Gaddafi

Joan Rusiñol
1 min

MadridJosep Antoni Duran i Lleida, el portaveu de la federació nacionalista al Congrés, ha reclamat avui que es "recuperi l'esperit del Procés de Barcelona", que apostava per una coordinació més intensa entre els països de la Mediterrània. Ho ha dit en la compareixença del president del govern espanyol al Congrés per sol·licitar l'aval de la cambra a la missió internacional a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel portaveu de CiU, l'executiu espanyol ha de tornar a posar la política del Mediterrani com a "prioritària", després de les revoltes que hi ha hagut a diversos països àrabs. I per Duran, són millors "les bases" que es van posar a Barcelona que no pas els canvis que va impulsar després el president francès, Nicolas Sarkozy, per donar oxigen a la Unió per la Mediterrània.

Duran ha donat ple suport a Zapatero perquè Espanya s'impliqui, com ja està fent, en l'ofensiva contra Gaddafi. "No serà fàcil resoldre el conflicte", però, ha advertit. També ha assegurat que, a diferència del cas d'Iraq, ara "existeix una resolució de l'ONU", que ha qualificat d'"equilibrada i necessària". Ara bé, ha estat crític amb els temps que ha fet servir la comunitat internacional: "Arriben tard", ha sentenciat.

stats