Política 13/05/2012

Duran: "La meva candidatura renova Unió"

Dóna a entendre que Vila d'Abadal ha tingut ajuda aliena al partit per recollir els seus avals

Ferran Casas
2 min

SitgesJosep Antoni Duran i Lleida ha defensat aquest matí davant els delegats d'Unió la seva candidatura amb l'argument que la seva és una llista "de síntesi i integradora", en què també hi ha gent que és independentista. "Hi ha tants independentistes en una banda com a l'altra", ha dit en referència a la llista de Josep Maria Vila d'Abadal, que es presenta com a explícitament sobiranista. Duran ha posat en valor, tot i que sense citar-los, la presència a la seva candidatura d'Antoni Castellà i dirigents que li són afins, que sempre s'han declarat independentistes i que fins fa poc havien insinuat la possibilitat de constituir-se en oposició a Duran. La candidatura que lidera, ha afirmat, "combina renovació i experiència" i "renova" Unió. I, sobretot, "se l'estima" i vol afirmar-ne la personalitat pròpia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs també hi ha hagut retrets a Vila d'Abadal. De fet, afins a Duran havien afirmat que els avals de l'alcalde de Vic els havien recollit persones alienes a Unió. "Volem un partit en què la força dels de dalt vingui de baix. Per a nosaltres ha treballat només gent d'Unió, només ells ens han buscat els avals", ha assegurat Duran, que també ha donat a entendre que la del seu rival és una llista "de gent emprenyada".

Duran també ha sortit al pas a les crítiques que rep per ocupar el càrrec des de 1982. "S'ha posat èmfasi en el fet que fa molts anys que hi sóc, però tinc el dret i el deure, el compromís. Tinc molts defectes però també algunes virtuts i el que jo sóc ho he de revertir en vosaltres i en el país", ha afirmat.

L'actual president del comitè de govern ha afirmat que ell defensa "el dret a l'autodeterminació" però que l'error és pensar que l'important és pensar que Espanya el reconegui. "El que cal és estar disposat a exercir-lo o, el que és el mateix, a estendre la consciència nacional".

En el discurs l'ha precedit Marta Llorens, fins ara portaveu del partit. La veterana dirigent ha explicat que la llista continuista representa "tota la gamma de grisos de la personalitat del partit" i que el que tenen en comú els seus membres, "i el que ens uneix", és Catalunya.

La dirigent democristiana ha fet una defensa dels valors de la pàtria i ha assegurat que els integrants de la candidatura representen "l'ADN del partit", que busca una "Catalunya més justa i més lliure".

stats