SUPRESSIÓ DE LA 'MILI'
Política 09/03/2011

Duran creu que la supressió de la 'mili' és gràcies al pacte del Majèstic

El portaveu de CiU al Congrés afirma "que va ser la millor entesa que es va fer per Catalunya", tot i que apunta "que hi sobraven alguns aspectes formals, com ara el sopar a l'hotel entre l'expresident Jordi Pujol i l'expresident espanyol José María Aznar."

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que la supressió del servei militar obligatori es va aconseguir gràcies al pacte del Majèstic "tantes vegades maleït per alguns sectors polítics, fins i tot en el si de CiU". En el desè aniversari de l'adéu a la "mili", el líder d'UDC ha reivindicat l'acord de CiU amb el PP assegurant que "va ser el millor pacte que es va fer per Catalunya". En un escrit al seu bloc, Duran i Lleida ha lamentat que "tots ignoren el paper que CiU va tenir en la decisió d'eliminar el servei militar obligatori".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Duran i Lleida, el pacte del Majèstic "va comportar també les taxes més altes d'inversió pública de l'Estat a Catalunya" i ha assegurat que les obres inaugurades pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero "són conseqüència d'aquell pacte". A més, ha expressat que durant els anys "en què el PP va estar collat per CiU, no es va qüestionar el model de normalització lingüística ni el de la immersió lingüística en el sistema escolar". No obstant, el dirigent d'Unió ha apuntat que hi sobraven alguns aspectes formals, com ara el sopar a l'hotel entre l'expresident Jordi Pujol i l'expresident espanyol José María Aznar."

D'altra banda, l'exeurodiputat de CiU Ignasi Guardans ha recalcat al seu twitter que "fou el diputat de CiU al Congrés, Carles Campuzano qui va incloure la supressió de la mili al pacte de CiU-PP del 96". Guardans afegeix que l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, "va acceptar el preu, envers la sorpresa de Pujol."

Alhora, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés dels Diputats, Daniel Fernández, ha assegurat que la "defensa apassionada" del pacte del Majèstic posa de manifest que el portaveu de CiU a Madrid "treballa per portar Rajoy a La Moncloa". A més, Fernández ha recordat que per a la majoria dels catalans l'entesa del 96 és "sinònim de renúncia a la millora de l'autogovern, del pitjor sistema de finançament que ha tingut Catalunya i de la desaparició de Catalunya del mapa d'inversions de l'Estat".

stats