CONGRÉS D'UNIÓ
Política 13/05/2012

Duran: "No he carregat contra l'independentisme ni contra CDC"

El rescollit líder d'Unió fa una crida als partits catalanistes a defensar "els interesos comuns" i al PSC el pacte fiscal

Ferran Casas
2 min

SitgesEl nou líder d'Unió, escollit amb poc més del 80% dels vots, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat en el seu discurs que al llarg del congrés de la formació hagi llençat crítiques contra el sobiranisme o contra CDC. Fins i tot s'ha mostrat sorprès dels enfocaments dels mitjans de comunicació a l'hora de reflectiu el seu discurs d'ahir, en que en una intervenció dura va assegurar que l'estat propi per Catalunya és poc viable i divideix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo no he carregat contra l'independentisme ni contra CDC. Veig voluntat de simplificar entre independentisme i no independentisme. Nosaltres som favorables a una confederació entre Catalunya i Espanya. Aquí hi ha molts independentistes, també entre els que m'acompanyaven a la llista i jo sempre em deixaré la pell perquè ho puguin defensar", ha assegurat Duran.

Sobre el seu rival, Josep Maria Vila d'Abadal, ha dit que ha de tenir un paper en el dia a dia del partit i li ha agraït que, presentant-se, hagi col·laborat de forma indirecta a enfortir el seu lideratge. Ha afirmat que al partit "no sobra ningú" a l'hora de fer-lo créixer i garantir-ne una millor implantació.

Duran ha fet una crida a la resta de formacions catalanistes a fer pinya "en els interessos comuns" i singularment al PSC, "en tant que alternativa", a fer costat al govern d'Artur Mas amb el pacte fiscal en la línia del concert.

El líder d'Unió ha fet una crida a les bases del seu partit a reivindicar "sense complexos" la doctrina social de l'Església i al conjunt de la ciutadania a implicar-se en política, més enllà de "la indignació". També s'ha mostrat partidari d'enfortir l'entorn intel·lectual de la democràcia cristiana i el conservadurisme per crear un nou model cultural.

stats