CAS PALAU
Política 17/03/2011

El jutge imputa Daniel Osàcar, extresorer de CDC, per presumpte finançament irregular del partit

La investigació se centre en pagaments irregulars de Ferrovial a Convergència mitjançant el Palau de la Música

Laia Espín
1 min
Artur Mas amb Daniel Osàcar (al mig) en la inauguració de la nova seu de la Fundació Formació i Treball al barri de la Mina, el dia que imputen Osàcar / ACN

BarcelonaEl jutge que porta la peça separada del cas Palau que estudia el presumpte finançament irregular de CDC, Miquel Ángel Tabarés, ha decidit imputar l'extresorer del partit, Daniel Osàcar, per presumptes cobraments irregulars. El jutge també ha decidit imputar pel mateix cas Pedro Buenaventura –exdirectiu de Ferrovial–, Emilio Vidal –directiu de l'empresa d'enginyeria GPO–, Álvaro Palao –també de GPO–, Gemma Montull –exdirectora financera del Palau de la Música–, i Jordi Montull i Fèlix Millet, els dos cervells de la trama que es va endur més de 30 milions d'euros de la institució cultural.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge, tal i com diu en el seu auto, s'ha basat per imputar Osàcar en un full d'Excel en el qual el seu nom, Daniel, apareix vinculat a les donacions que feia Ferrovial al Palau de la Música i que pressumptament eren canalitzades cap a CDC i la Fundació Trias Fargas –ara CatDem–, propera a aquest partit.

Precisament, avui mateix el President de la Generalitat, Artur Mas, i Daniel Osàcar han conincidit, com es veu a la imatge que acompanya aquesta informació, en l'acte

El magistrat també citarà a declarar com a testimonis a les secretàries de Millet i de Jordi i Gemma Montull. També serà testimoni del cas Rosa Garicano, exdirectora General del Palau. Tanmateix, fonts judicials, han assenyalat que s'està estudiant si finalment s'imputa l'exlíder d'ERC, Àngel Colom.

stats